Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fruta Ponti (Spanje)

"Voorlopig kunnen we geen steenfruit exporteren naar Frankrijk door de nieuwe verpakkingswet"

Vorige week is in Bajo Cinca, een streek in het Noord-Spaanse gewest Aragón, de oogst van abrikozen begonnen, zij het nog met kleine volumes. "We verwachten een seizoen met zeer goede kwaliteit, de juiste maatsortering en voldoende volumes, niet alleen voor de abrikozen, maar voor alle steenfruit", zegt José Casas van Frutas Ponti. "Dit jaar hebben we geen vorst of hagel gehad. In Bajo Cinca hebben we geen watertekort, dus we voorzien een goede oogst."

"We beginnen al te exporteren naar diverse Europese landen, voornamelijk Duitsland. De Franse markt laten we dit jaar voorlopig links liggen vanwege de nieuwe verpakkingswet in dat land. Alles moet er in kartonnen trays met biologisch afbreekbare flowpack, maar onze verpakkingsleveranciers ondervinden problemen bij het verkrijgen van het nodige materiaal."

"We zijn geïnteresseerd om te weten hoe Murcia het doet. We hebben al biologisch afbreekbare flowpacks besteld die toegestaan zijn voor export naar Frankrijk, maar het zal nog een maand duren voordat ze aankomen. Zodra we kunnen, gaan we weer exporteren naar Frankrijk, maar ondertussen richten we ons op andere markten, want in de rest van Europa mogen nog steeds trays met netten of plastic flowpacks gebruikt worden", zegt José.

"In tegenstelling tot andere streken van Aragón of Catalonië, waar de kou een impact heeft gehad op de ontwikkeling van steenfruit en hardfruit, hebben we hier milde temperaturen gehad. En hoewel we van de vroege kersen de helft minder fruit zullen plukken door de regen in april en mei, zijn de verwachtingen vrij goed voor de latere kersen en voor het steenfruit."

Voor meer informatie:
Frutas Ponti
C/ Fraga 100
22528 Velilla de Cinca (Spanje)
Tel: +34 974 461 511
[email protected]
www.frutasponti.com

Publicatiedatum: