Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grotere Griekse watermeloenenoogst

Omdat het winterweer in Griekenland zacht is geweest, is het watermeloenseizoen een paar dagen eerder begonnen, zegt Nick Nafpliotis, bedrijfsdirecteur van AGF-exporteur Greek & Fresh: "Het Griekse seizoen voor watermeloenen is begonnen in week 18, wat ongeveer tien tot twaalf dagen eerder was dan normaal, vanwege de vrij zachte winterperiode. Zoals gebruikelijk zijn we begonnen met de oogst uit de tunnels, voor de variëteit Bostana, die tot week 21 zal duren. Vanaf dan beginnen we geleidelijk aan met de oogst van watermeloenen uit de vollegrond."

Er zullen dit seizoen meer watermeloenen beschikbaar zijn dan in het vorige seizoen. Maar omdat ze vorig jaar een kleine oogst hadden, zegt Nafpliotis dat dit meer een normaal jaar is. "Als we kijken naar de oogst van Griekse watermeloenen, zien we dat de hoeveelheden ongeveer 20 tot 30 procent hoger liggen dan vorig jaar. Vorig jaar was er echter een daling in de productie, dus uiteindelijk kun je zeggen dat we nu de hoeveelheden van een 'normaal' jaar hebben. De watermeloenen lijken iets groter dan normaal voor deze periode, vandaar de huidige beperking om kleinere watermeloenen (3-6 kg) te leveren."

Het weer beïnvloedt de vraag naar watermeloenen sterk, en de afgelopen weken was het kouder. Nafpliotis denkt wel dat de vraag de komende weken zal toenemen: "De vraag naar watermeloenen is relatief rustig geweest in week 18 en week 19, vanwege het koude weer in heel Europa. Toch zien we al een verbetering nu het weer warmer wordt op het continent. De consumptie van watermeloenen wordt altijd beïnvloed door de weersomstandigheden, dus dit is niets nieuws. De marktprijzen zijn typisch voor deze periode, wat ik als een goed teken beschouw, omdat de prijzen historisch gezien geleidelijker dalen in de volgende drie tot vier weken."

"Over het geheel genomen denk ik dat we een goed seizoen voor watermeloenen zullen hebben en dat Griekenland zijn exportvolumes zal herstellen ten opzichte van vorig jaar," besluit Nafpliotis.

Voor meer informatie:
Nick Nafpliotis
Greek & Fresh
Tel: +30 215 215 8063
[email protected]
www.greekandfresh.com

Publicatiedatum: