Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Dit jaar beginnen we het kersenseizoen met lagere volumes"

"Afgelopen vrijdag zijn we begonnen met de verkoop van de eerste vroege Nimba en Pacific kersen van het seizoen 2024, maar het was pas deze maandag dat we begonnen met meer significante volumes", vertelt Carlos Echeveste van Grupo Frutaria.

"De eerste ramingen wezen op een vroeg begin van het seizoen, met ongeveer een week voorsprong, maar het sterke contrast van hoge temperaturen aan het begin van de lente tot plotselinge kou in het begin van april heeft ertoe geleid dat we een week later beginnen", geeft hij aan.

Met plantages in Caspe, Zaragoza, hoopt Frutaria dit seizoen ongeveer 1.800 ton kersen te verhandelen, die naast abrikozen worden verpakt in hun magazijnen in Lérida. "Vanwege de regen in april en mei zullen de volumes in de eerste weken van het seizoen lager zijn," zegt Echeveste.

"Er wordt verwacht dat Turkije, Griekenland en Italië goede oogsten zullen hebben en dat ze bovendien dit jaar eerder beginnen", voorspelt Echeveste. "Daarom lijkt het erop dat juni 'niet saai zal zijn' voor de kers, met mogelijk meer druk dan gebruikelijk op de prijzen door een hoger aanbod."

Aan de andere kant is Frutaria al begonnen met hun perzik- en nectarineseizoen, die ongeveer drie weken geleden is gestart vanuit hun velden in Huelva en Sevilla, met een voorsprong van ongeveer vier dagen ten opzichte van het vorige seizoen.

"De maten zijn over het algemeen iets kleiner sinds we zijn begonnen, maar we verwachten vanaf 14 mei te beginnen met het beschikbaar hebben van groter fruit", geeft Echeveste aan. "Het seizoen vordert met een goede balans tussen aanbod en vraag, aangezien er de afgelopen jaren plantages zijn verwijderd voor deze periode en er een interessante variëteitsvernieuwing is geweest met fruit met meer smaak, hogere Brix en een betere maat", stelt hij.

In ongeveer drie weken zal Frutaria beginnen met de oogst van perziken en nectarines in Badajoz, waar ze een normale oogst verwachten. "Tussen eind mei en begin juni zullen we beginnen met de eerste Black Splendor-pruimen in Badajoz, waarvan lagere volumes worden verwacht".

Het bedrijf groeit met een tempo van tussen de 100 en 120 hectare aan steenfruit per jaar, en zal vooral inzetten op de ASF-programma's met de merken Regalin en, voor plat fruit, Ondine. "We hebben nog veel ruimte om te groeien in deze onderscheidende rassen, vooral wat betreft platte nectarines, aangezien we nu een smaakvolle collectie hebben."

Voor meer informatie:
Carlos Echeveste
Frutaria
Tel.: +34 976 469 459
Mob.: +34 606 69 87 32
[email protected]
frutaria.com
ondine-fruit.com

Publicatiedatum: