Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peru wil achtste grootste fruitexporteur ter wereld worden

Na vorig jaar een export ter waarde van $64,35 mld te hebben gerealiseerd, streeft Peru ernaar dit jaar de $65 mld te bereiken. Ondanks een krimp van de economie met 0,5% in het afgelopen jaar, heeft het ministerie van Buitenlandse Handel en Toerisme (Mincetur) een ambitieus plan: Peru positioneren als de achtste grootste fruitexporteur ter wereld, een prestatie die zou bijdragen aan de economische heropleving.

Tijdens de 22e Agro-exporteurslunch georganiseerd door Adex, de Peruaanse vereniging van exporteurs, werd benadrukt dat Peru momenteel de grootste exporteur is van blauwe bessen en de op een na grootste van avocado's, paranoten en gember. Met een verkoop van $5,68 mld was Peru vorig jaar de negende grootste fruitexporteur ter wereld. Elizabeth Galdo, de minister van Buitenlandse Handel en Toerisme, vermeldde dat Peru de derde grootste fruitexporteur van Latijns-Amerika is, na Mexico en Chili.

Peru exporteert zijn tuinbouwproducten naar 141 landen, met de Verenigde Staten en de Europese Unie als voornaamste bestemmingen en druiven en blauwe bessen als belangrijkste producten. Om de wereldwijde aanwezigheid van Peruaanse tuinbouwproducten nog te versterken, werkt Mincetur samen met de Nationale Dienst voor Agrarische Gezondheid van Peru (Senasa), het ministerie van Buitenlandse Zaken en de handelskantoren van de Commissie voor de Promotie van Export en Toerisme (PromPerĂș). Technologische innovatie werd benadrukt als een sleutelfactor om de concurrentiepositie van Peru op de wereldmarkt te verbeteren.

Bron: infobae.com

Publicatiedatum: