Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Marokkaanse en Egyptische AGF wekken grote interesse in Kazachstan en Oezbekistan

Naar aanleiding van de aankondiging door EastFruit van de eerste handelsmissie van leveranciers van groenten en fruit uit Egypte en Marokko naar Oezbekistan, die plaats zal vinden op 22 mei 2024, is een toename opgemerkt in de belangstelling onder AGF-importeurs en supermarktketens in Oezbekistan en Kazachstan.

Eastfruit wordt benaderd door potentiële kopers die geïnteresseerd zijn in logistiek, prijsniveaus en andere productparameters. Zachtfruit uit Marokko en sinaasappelen uit Egypte trekken op dit moment de meeste belangstelling. Echter, alle exotische groenten- en fruitsoorten uit deze landen zijn potentieel interessant, zoals avocado, mango en guave. Aangezien Egypte een van de grootste regionale exporteurs van consumptieaardappelen is, en Oezbekistan de grootste importeur ter wereld, zou deze productcategorie ook nieuwe handelsmogelijkheden kunnen openen.

Ook is er in de Centraal-Aziatische regio een groeiende interesse in dadels, die nog steeds een zeer exotisch product zijn voor lokale consumenten. Gezien de verwachte scherpe toename van de dadeloogst in Egypte, is dit het beste moment voor Egyptische exporteurs om handelsrelaties aan te knopen met Centraal-Aziatische importeurs van dit product. De reden voor de tienvoudige toename van de dadelconsumptie in Oezbekistan is gerelateerd aan de overwegend islamitische bevolking in het land.

Voorafgaand aan de handelsmissie heeft het internationale team van de FAO en de EBRD uitgebreide voorbereidende werkzaamheden verricht. In het bijzonder is een diepgaande marktstudie afgerond naar potentiële niches voor groenten en (zacht)fruit uit Egypte en Marokko in Oezbekistan en Kazachstan. De resultaten van deze studie zullen worden gepresenteerd tijdens de online sessie "Hoe groenten en fruit uit Marokko en Egypte naar Centraal-Azië te exporteren" op 23 april 2024. Deelnemers aan de training zullen ook een kopie van de studie ontvangen.

Bron: east-fruit.com

Publicatiedatum: