Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Het weer in Turkije is perfect voor de kersen"

"In Turkije is het weer perfect geweest voor de kersenteelt", zegt Mert Özcelik, verkoper bij het Turkse Ana Fruit. "De kersen hebben een temperatuur nodig tussen de 15 en 25 graden vanaf de bloei tot aan de oogst. En dat is momenteel het geval, dus we zijn erg tevreden."

"In de afgelopen jaren moesten kersentelers veel meer problemen het hoofd bieden, met name zware regenval", aldus Özcelik. "Dit had een impact op de kwaliteit van de kersen. Vooral cracking leidde tot een grote daling van de export in vergelijking met de goede jaren."

Özcelik benadrukt dat ze geen gebruik maken van de route door de Rode Zee, en als zodanig verwachten ze dit seizoen geen problemen voor het transport van de kersen, zelfs niet bij de export naar de Aziatische markt. "Onze belangrijkste markt is Europa met vervoer over de weg. Voor Azië, Afrika en het Midden-Oosten geven we de voorkeur aan luchttransport."

Volgens Özcelik is het residugehalte op de kersen aanzienlijk verbeterd, dankzij goede voorlichting van het bedrijf aan de telers. "Sinds half februari organiseert onze teeltafdeling bijeenkomsten met kersentelers in heel Turkije. Ze informeren de telers over hoe de kersen efficiënter kunnen worden geteeld, hoe de kwaliteit kan worden opgekrikt en hoe onder de Europese MRL's te blijven."

Met het oog op de toekomst hoopt Özcelik dat Ana Fruit dit seizoen zowel op de Aziatische als op de Afrikaanse markt kan uitbreiden. "We zouden graag onze export naar sommige Afrikaanse en Aziatische landen willen verhogen. We hopen het dit seizoen voor elkaar te krijgen. We hopen ook op een beter seizoen dan vorig jaar, maar tot nu toe zien de tekenen er veelbelovend uit", besluit ze.

Voor meer informatie:
Kubra Nur Guven
Ana Fruit Gıda San. Ve Tic. Ltd. Sti
Tel: +90 246 606 0660 (Turkije)
Mob: +90 534 838 4232
[email protected]
www.anafruit.com.tr

Publicatiedatum: