Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Telers in heel Oekraïne breiden watermeloenareaal uit

In de afgelopen drie jaar heeft de watermeloenenteelt zich uitgebreid over het hele land, voornamelijk vanwege aanzienlijke verliezen in de groente- en pompoenteelt in regio's zoals Mykolaiv, Kherson, Zaporizhzhia en Odesa. Deze diversificatie is succesvol gebleken, waarbij telers de levensvatbaarheid hebben ontdekt van het telen van hoogwaardige watermeloenen, niet alleen in zuidelijke regio's, maar ook in Zakarpattia, centrale en oostelijke gebieden.

Vorig jaar markeerde het begin van grootschalige watermeloenenteelt in de Oblast Rivne, met diverse betrokken telers. Kirovohrad Oblast wees 3000 hectare toe voor de watermeloenenteelt, met telers zoals FG Rodiuche en SFG Floria die hun teelten uitbreidden om dit gewas op te nemen. De verkoop van zaden voor watermeloenen is gestegen, wat wijst op een groeiende vraag en verdere uitbreiding van de teeltgebieden met naar schatting 20-30%.

Ondanks uitdagingen, zoals tekorten aan financiering en ervaring, passen telers zich aan en maken ze gebruik van innovatieve tuinbouwtechnologieƫn. Variƫteiten zoals Crimson Sweet en Tamtam blijven populair, met leveranciers die melding maken van toegenomen verkopen. Daarnaast winnen niche meloentypes zoals Piel de Sapo, Amarillo en Cantaloupe aan populariteit.

Bron: agroportal.ua

Publicatiedatum: