Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Blue Whale verwacht 5.000 ton pruimen te oogsten in Frankrijk

Hoewel Blue Whale voornamelijk bekend staat om zijn activiteiten in de appelteelt, strekt de expertise van zijn voornamelijk in het zuidwesten van Frankrijk gevestigde telers zich ook uit tot de teelt van pruimen. En die hebben een oogstpotentieel van 5.000 ton.

In de afgelopen 10 jaar heeft Blue Whale een pruimenselectie van een tiental smaakvariëteiten gemaakt, waaronder het Métis smaakassortiment. Métis is een kruising tussen pruim en abrikoos en is beschikbaar van augustus tot en met november. "Ons Métis seizoen start in augustus met Oxy Solar, een vrucht met rode schil en vruchtvlees, en de gele Sunny Day, beide met een uitzonderlijk smaakprofiel en 100% uit het zuidwesten van Frankrijk. De Sunset Sky sluit het seizoen af met een mooie balans tussen zoet en zuur", vertelt Claire Fayan, verantwoordelijke voor de pruimenafdeling bij Blue Whale, dat een compleet assortiment pruimen aanbiedt, van half juli tot en met november.

De bloei begon eind februari, ongeveer tien dagen eerder dan normaal, en momenteel zijn de boomgaarden in de fase van de vruchtgroei. Het oogstpotentieel van het volledige assortiment zal begin mei vastgesteld kunnen worden.

Tijdens de MedFEL op woensdag 24 april 2024 zullen er om 13.00 uur bijeenkomsten worden georganiseerd met de brancheorganisatie AOPn Prune. Kopers van grote supermarktketens zullen worden uitgenodigd, evenals alle professionals in de sector die geïnteresseerd zijn in de ontwikkelingen van de AOPn Prune en de kleur van het komende seizoen.

Voor meer informatie:
Claire Fayan
Blue Whale SAS
BP 417
82004 Montauban (Frankrijk)
Tel: +33 (0)563 21 56 56

Publicatiedatum: