Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marker, Duitsland:

"Gecultiveerde exotische paddenstoelen in plaats van wildpluk"

Ongebruikelijke wilde en gecultiveerde paddenstoelen worden gebruikt om menu's te verrijken, met name in het hogere segment van de horeca. Marker oHG, van oudsher partner van de Noord-Duitse horecasector, heeft nu ook het potentieel van exotische paddenstoelen onderkend. Aan het begin van het jaar tekende het bedrijf uit Hamburg een nieuwe samenwerking met de in Münster gevestigde groothandel Paris Direkt, die gespecialiseerd is in paddenstoelen. Directeur Patrick Marker bevestigde desgevraagd dat de nieuwe producten al met enthousiasme zijn ontvangen door beursbezoekers op de horecabeurzen Gastro Vision en Internorga.

"Het gaat om speciale paddenstoelensoorten zoals Maitake, Pom Pom Blanc, Krause Glucke, Cordycepes, Frisee paddenstoelen en de Violett Ritterling, die erg populair zijn in de horeca, maar moeilijk in constante aantallen te verkrijgen zijn. We hebben nu een betrouwbare partner gevonden die ons het hele jaar door voorziet van exotische paddenstoelen uit wereldwijde teelt in plaats van wildpluk. Daardoor kunnen we nu onafhankelijk van het seizoen en het weer werken en onze horecaklanten niet alleen het hele jaar door beschikbaarheid, maar ook een constante kwaliteit garanderen. Omdat de gecultiveerde paddenstoelen, die voornamelijk uit Azië komen, op substraat groeien in plaats van in de open lucht, zijn ze ook schoner en dus gemakkelijker te verwerken in de keuken, wat een extra voordeel is voor de chef-kok. Strikt genomen gaat het niet zozeer om het uitbreiden van ons assortiment, maar om het vergroten van de betrouwbaarheid bij het inkopen", zegt Marker over de voordelen van de inkoop van paddenstoelen.


Op de horecabeurzen van dit jaar lag de nadruk op het paddenstoelenassortiment in de vorm van proeverijen

Marker vertelt verder dat de vraag naar exotische paddenstoelen in de eerste paar maanden na de samenwerking al is toegenomen. "Vanwege de eerder genoemde hygiëne en eenvoudiger bereiding is de kans dat de desbetreffende paddenstoelensoort ook op het menu komt te staan navenant groter. Het moet echter gezegd worden dat niet-alledaagse paddenstoelen momenteel sterk in opkomst zijn op sociale media en in kookprogramma's. Dit helpt natuurlijk om de bekendheid van dit product te vergroten. Tot nu toe is de vraag vooral gericht op de zomermaanden. We zien nu al dat we in het eerste kwartaal van 2024 meer hebben verkocht dan in de zomermaanden van voorgaande jaren. We verwachten ook dat de vraag gelijkmatiger over het jaar gespreid zal zijn."


In totaal worden er ongeveer 20 exotische paddenstoelen aangeboden

Naast de exotische paddenstoelen blijft Marker zich richten op de inkoop en verkoop van 'standaard' bospaddenstoelen en gecultiveerde paddenstoelen, zoals morieljes, koningsoesterzwammen, cantharellen en eekhoorntjesbrood. Marker verwacht de start van het belangrijkste seizoen voor wilde paddenstoelen in mei met verse producten uit de Balkanregio. De eerste cantharellen en eekhoorntjesbrood zijn al in kleine hoeveelheden verkrijgbaar vanuit Portugal en Zuid-Afrika. "We zijn ervan overtuigd dat deze stap ook een positief effect zal hebben op het hele assortiment paddenstoelen, met name op de vraag. In dit opzicht versterken de individuele paddenstoelensoorten elkaar", besluit hij.

Voor meer informatie:
Patrick Marker
Marker oHG
Amandus-Stubbe-Straße 14 a
22113 Hamburg, Duitsland
Tel: +49 (0)40 808 032 10
[email protected]
www.unternehmen-frische.de

Publicatiedatum: