Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse Clasol investeert in zachtfruitteelt in Roemenië

De Spaanse groep Clasol gaat een samenwerking aan met FG3S in een ambitieus vijfjarig investeringsplan om de zachtftruitteelt in Roemenië te ontwikkelen. Het plan omvat de modernisering en ontwikkeling van teeltlocaties, evenals de implementatie van technologie in een pakstation.

Het bedrijf beschouwt Roemenië als een grote kans, vooral voor blauwe bessen, gezien de toename van de teelt in het land en de interessante afzetkalender.

"De oogst in Roemenië begint in de tweede helft van juni, wanneer het Spaanse seizoen ten einde loopt. De pluk eindigt begin september, wanneer Peru met stevige volumes op de markt begint te komen", zegt César Claramonte, CEO van Grupo Clasol.

"Roemenië wordt een strategische herkomst, omdat het dat interessante afzetvenster in de zomer kan dekken", zegt hij. "Momenteel brengen we al jaarrond aardbeien, frambozen en blauwe bessen op de markt. Ze komen uit Spanje, Portugal, het noorden van Marokko en het zuidelijk halfrond. Bovendien zijn we al andere projecten voor de eigen teelt van blauwe bessen, aardbeien en frambozen aan het evalueren in verschillende regio's die we als strategisch beschouwen", vertelt César Claramonte.

De twee belangrijkste productfamilies van het bedrijf zijn citrus en steenfruit. "Nu zetten we in op zachtfruit als derde pijler. We verwachten dit seizoen ongeveer 6 miljoen kilo te verhandelen", benadrukt César Claramonte.

Voor meer informatie:
César Claramonte
Clasol
Tel: +34 964585947 (Spanje)
[email protected]
clasol.com

Publicatiedatum: