Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Auchan lanceert nieuw discount hypermarktmerk in Roemenië

Albert Heijn richt Voedseltransitie Adviesraad op

Zweden: Simone Margulies benoemd tot nieuwe President en CEO van Axfood
De Raad van Bestuur van Axfood heeft Simone Margulies, momenteel Algemeen Directeur van Hemköpskedjan AB, benoemd tot President en CEO van Axfood met ingang van 15 augustus 2024. Simone Margulies zal met ingang van 15 augustus 2024 Klas Balkow opvolgen als President en CEO van Axfood.
Bron: axfood.com

Malta: Lidl belooft donatie aan Caritas bovenop gift van €3.000 voor voedselbesparende tassen
De discount supermarktgigant Lidl heeft €3.000 gedoneerd aan het katholieke liefdadigheidsorganisatie Caritas Malta in een reeks donaties, die volgens het bedrijf gericht waren op het verminderen van voedselverspilling. Lidl lanceerde in december 2023 een voedselbesparende tas, te koop voor €3, met klasse II groenten en fruit die perfect goed en veilig te eten zijn of met licht beschadigde verpakkingen uit al zijn 10 winkels.
Bron: maltatoday.com.mt

Nederland: Albert Heijn richt Voedseltransitie Adviesraad op
De Nederlandse retailer Albert Heijn heeft een Voedseltransitie Adviesraad opgericht bestaande uit negen ere-onafhankelijke deskundigen uit verschillende sectoren van de samenleving. Albert Heijn richt zich op het zoeken naar externe perspectieven en het aangaan van discussies met alle schakels in de keten, wat in lijn is met zijn missie: 'Samen beter eten bereikbaar maken. Voor iedereen.'
Bron: esmmagazine.com

Jersey: Schappen leeg na annulering van boten
De AGF-schappen in Jersey zijn sinds maandag leeg vanwege geannuleerde vrachtferries. De conventionele vaarten van Condor Ferries werden op maandag en dinsdag "om operationele redenen" geannuleerd, aldus het bedrijf. De boten vervoeren vracht en verse groenten en fruit, evenals passagiers, naar de Kanaaleilanden.
Bron: bbc.com

Frankrijk: Klimaatverandering vormt een 'beslissende uitdaging' voor retailleiders, zegt CEO van Carrefour
Klimaatverandering staat als een "beslissende uitdaging" voor de huidige generatie retailleiders, volgens Alexandre Bompard, CEO en voorzitter van Carrefour. Bompard sprak over de belangrijkste kwesties waarmee retailers worden geconfronteerd in zijn openingswoord op het World Retail Congress in Parijs.
Bron: esmmagazine.com

VK: Diepvriesproducten, misvormde groenten en de strijd tegen voedselverspilling
In Britse huizen broeit een stille revolutie in de keuken - een gezamenlijke inspanning aangekondigd door het zachte zoemen van de vriezer en het geritsel van misvormde groenten in de boodschappenmand. Gegevens van Worldpanel door Kantar wijzen op een verschuiving van de vergankelijkheid van bederfelijke waren naar de betrouwbaarheid van diepvriesproducten. Producten met een langere houdbaarheid zijn gebruikelijker, en misvormde groenten - gemiddeld 23% goedkoper - hebben de gunst gevonden van kostenbewuste consumenten.
Bron: kantar.com

Montenegro's retailleiders zien winststijging in 2023
Montenegro's top vijf retailketens hebben gezamenlijk meer dan €1 mld aan inkomsten overtroffen in 2023, terwijl de winst jaar op jaar met 61% groeide naar €31,4 mln, volgens het lokale portaal Investitor. Volgens financiële verklaringen ingediend bij Montenegro's belastingdienst, genereerde marktleider Voli een omzet van €356,23 mln en een nettowinst van €15,6 mln. Dit vertaalt zich naar een toename van 14% in omzet en een groei van 34% in winst vergeleken met 2022.
Bron: esmmagazine.com

Auchan lanceert nieuw discount hypermarktmerk in Roemenië
Auchan Roemenië heeft zijn hypermarkt Brașov Vest gerenoveerd om een gloednieuw concept te lanceren: ATAC Hiper Discount by Auchan, dat dagelijks lage prijzen en verschillende prijscategorieën op basis van hoeveelheid belooft.
Bron: esmmagazine.com

Amazon zet de feiten recht over Dash Carts en Just Walk Out-technologie
Na talrijke rapporten dat Amazon zijn Just Walk Out-technologie uit zijn Fresh-banners verwijderde, heeft het bedrijf een update vrijgegeven waarin wordt bevestigd dat het momenteel gericht is op het gebruik van de technologie in kleinformatige retail, terwijl zijn Dash Carts zullen worden toegepast op (grote) supermarkten.
Bron: progressivegrocer.com

Publicatiedatum: