Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Leader Price sluit laatste Belgische winkels

REWE opent zijn eerste 100% plantaardige supermarkt in Berlijn

Zweden: Lund-gebaseerde foodtech Saveggy haalt €1,76 miljoen op om de houdbaarheid van groenten en fruit te verlengen
Saveggy, een Zweeds foodtech bedrijf, kondigde aan dat het een financieringsronde van €1,76 miljoen heeft opgehaald bij impactinvesteerder Unconventional Ventures, samen met LRF Ventures, Almi Invest GreenTech en industriële engelen. Opgericht in 2020, heeft Saveggy een eetbare coating ontwikkeld die de houdbaarheid van verse groenten en fruit verlengt. Over de hele toeleveringsketen pakken ze de 45% van de groenten en fruit die momenteel wereldwijd worden verspild aan, een van de belangrijkste oorzaken van klimaatverandering.
Bron: eu-startups.com

Verenigd Koninkrijk: HelloFresh viert opening van grootste Europese distributiecentrum in Derby
HelloFresh - de leidende receptenboxmaatschappij en voedseloplossingengroep van het VK - vierde de opening van zijn nieuwste vlaggenschip geautomatiseerde productiefaciliteit in Derby. Adam Park, CEO van HelloFresh VK: "We zijn verheugd ons grootste en meest geavanceerde Europese distributiecentrum - The Windmill - hier in Derby te openen."
Bron: bbpmedia.co.uk

Italië legt beslag op $69 miljoen van Carrefour-eenheid wegens vermeende belastingfraude
Italiaanse aanklagers hebben 64,7 miljoen euro ($68,93 miljoen) in beslag genomen van een Italiaanse eenheid van de Franse supermarktgroep Carrefour in verband met een onderzoek naar btw-fraude en arbeidsuitbuiting, zo bleek uit juridische documenten die Reuters inzag. GS spa, een keten van supermarkten eigendom van Carrefour met meer dan 1.500 winkels in Italië, en vier van haar directeuren, worden onderzocht wegens het ontduiken van 64,72 miljoen euro aan btw van 2018 tot 2022, volgens een decreet uitgevaardigd door de aanklagers van Milaan.
Bron: reuters.com

Duitsland: REWE opent zijn eerste 100% plantaardige supermarkt in Berlijn
De Duitse retailer REWE heeft zijn eerste volledig plantaardige supermarkt in Berlijn geopend, met meer dan 2.700 veganistische producten. De winkel is de eerste veganistische outlet voor REWE Group, die meer dan 3.800 winkels exploiteert met alles van biologische groenten tot kaas en vlees. De veganistische winkel, gelegen aan de Warschauer Brücke in de wijk Friedrichshain, beslaat 212 vierkante meter verkoopoppervlakte.
Bron: esmmagazine.com

Leader Price sluit laatste Belgische winkels
Intermarché heeft de laatste drie Belgische winkels van discountketen Leader Price overgenomen. De drie winkels heropenen volgende maand, waardoor Intermarché zijn Belgische opmars kan voortzetten.
Bron: retaildetail.eu

Spanje: Eroski overwint moeilijkheden en richt zich op groei door franchising
De Spaanse supermarktcoöperatie Eroski heeft eerdere moeilijkheden overwonnen en staat nu gepositioneerd voor hernieuwde groei, vertelde CEO Rosa Carabel aan dagblad El Pais. Het bedrijf is er ook in geslaagd om de schuld te verminderen van €3,75 miljard in 2010 naar €672 miljoen in 2023, na een herfinancieringsovereenkomst in 2015 met banken en de uitgifte van obligaties vorig jaar.
Bron: esmmagazine.com

Zweden: Coop richt zich op seizoen voor laatste ronde prijsverlagingen
Coop Zweden heeft een nieuwe ronde van prijsverlagingen op voedselproducten aangekondigd in alle Stora Coop en Coop-vestigingen voor de vier weken van 15 april tot 12 mei 2024. Coop Zweden's laatste ronde van prijsverlagingen zal onder andere betrekking hebben op hamburgers, kip in verschillende vormen, ribben en vegaburgers, naast koekjes, hun eigen merk Chocolate Crispies en een reeks diepvriesgroenten, inclusief avocado's.
Bron: esmmagazine.com

Eataly rapporteert 9% omzetgroei in 2023
High-end Italiaanse voedselretailer Eataly heeft een geconsolideerde omzet van €656 miljoen gerapporteerd in zijn financiële jaar 2023, een toename van 9% (€54 miljoen) vergeleken met 2022. De Noord-Amerikaanse markt blijft een krachtpatser voor Eataly, goed voor meer dan 60% van de totale omzet en met een groei van 9,2% in 2023.
Bron: esmmagazine.com

Publicatiedatum: