Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vince Persoon, Beta Best Produce:

"Krappe beschikbaarheid zorgt voor hoge prijs Peruaanse granaatappelen"

Tholen - Deze week zijn de eerste Peruaanse granaatappelen van de variëteit Wonderful gearriveerd bij Beta Best Produce in Poeldijk. "De producties liggen ongeveer 30% lager in vergelijking met afgelopen jaar. Dat resulteert momenteel in hoge prijzen, die liggen, afhankelijk van de maat, tussen de 11 en 13,50 euro", vertelt Vince Persoon.

In 2022 startte de Peruaanse teler Complejo Agroindustrial Beta een Europees verkoopkantoor op Nederlandse bodem, genaamd Beta Best Produce. Het bedrijf heeft een areaal van 5.500 hectare voor de teelt van blauwe bessen, druiven, asperges, avocado's, citrus en granaatappelen en behoort tot de grootste teelt- en exportbedrijven van Zuid-Amerika. Naast het verkoopkantoor in Nederland heeft de teler ook distributielocaties in het Verenigd Koninkrijk en sinds dit jaar in Spanje. In het Verenigd Koninkrijk en Spanje worden in week 17 en 18 de eerste granaatappels verwacht.

Het oogstseizoen van de Peruaanse granaatappelen loopt tot eind april. "De granaatappels voorzien in een toenemende populariteit. Ook worden ze veel in sap verwerkt. Wij exporteren de dikke maten hoofdzakelijk naar Oost-Europa. De kleinere maten vinden veelal hun weg naar Noord-Europa en Scandinavië", vertelt Vince. "Door de lagere beschikbaarheid zullen de prijzen naar verwachting wel op een hoog niveau blijven dit seizoen. Wij verkopen dit jaar het gros via de daghandel.""Deze week krijgen we ook de eerste groene Spaanse asperges binnen van onze partner Giménez & Beta Internacional. Vanaf week 18 zullen we ook de eerste Zutano-avocado's van ons moederbedrijf uit Peru binnen krijgen", vertelt Vince. Hij is erg tevreden over de ontwikkelingen van het Hollandse verkoopkantoor. "Omdat ons moederbedrijf over veel eigen teelt beschikt, zijn we interessant voor veel partijen, zowel groothandels in Nederland, maar ook elders in Europa."

Voor meer informatie:
Vince Persoon
Beta Best Produce
Mob: +31 615433350
[email protected]