Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zwitsers kopen bewuster lokale asperges en geen importproduct

In Kallnach, in het Zwitserse Seeland, runt Ronny Köhli een teeltbedrijf dat gespecialiseerd is in asperges. Zijn bedrijf beslaat 19 hectare landbouwgrond, waarvan tien hectare is gewijd aan de teelt van asperges: 7,5 hectare voor witte asperges en 1,5 hectare voor groene asperges. "We hebben ook anderhalve hectare nieuwe aanplantingen die volgend jaar oogstklaar zijn. Dit geeft ons de mogelijkheid om oudere planten te vervangen die na bijna een decennium minder productief zijn geworden", legt de eigenaar uit in een interview. Deze voortdurende vernieuwing is volgens de teler cruciaal om de kwaliteit en hoeveelheid van de aspergeoogst te waarborgen.

Bewustwording voor Zwitserse producten
De markt voor Zwitserse asperges wordt volgens Ronny Köhli gedreven door stijgende eisen van consumenten en de noodzaak om innovatieve manieren te vinden voor het verwerken van onverkochte producten. Wat de vraag betreft, heeft deze zich volgens Ronny Köhli in de afgelopen jaren stabiel ontwikkeld. "Ik geloof ook dat meer consumenten afzien van geïmporteerde asperges, in ieder geval van de zogenaamde vliegasperges die bijvoorbeeld uit Mexico of Peru komen", is hij overtuigd en voegt toe: "Bij asperges die uit Duitsland, Italië of Spanje worden geïmporteerd, wordt misschien nog een oogje dichtgeknepen, maar toch voelen we deze bewustwording voor Zwitserse producten."

Voor meer informatie:
Ronny Köhli
Spargelhof Köhli
Gimmerz 42
3283 Kallnach, Zwitserland
+41 32 392 55 63
[email protected]
www.spargelhof-koehli.ch

Publicatiedatum: