Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe zeeverbinding tussen Spaanse Vigo en Zuid-Amerika

De terminal van Guixar, beheerd door Termavi in de haven van het Spaanse Vigo, heeft een nieuwe verbinding met Zuid-Amerika in gebruik genomen. Er worden honderden containers vol fruit verwacht. De lijn wordt geëxploiteerd door Hapag Lloyd en biedt een directe verbinding met de west- en oostkust van Zuid-Amerika, met wekelijkse haltes in Vigo, Málaga, Valencia, Barcelona en Italië. Op de route wordt aangemeerd in Colombia, Peru, Ecuador, Panama en Costa Rica.

De rederij zet de volgende schepen in: Irenes Remedy, As Carelia, As Claudia, Gemlik Express, Emma A, Cape Citius, Mersin Express en Izmit Express. De Irenes Remedy was het eerste schip dat in Vigo aanmeerde, met aan boord onder meer fruit en diepgevroren vis. In Vigo werd er hout en andere goederen geladen.

In 2023 is in de haven van Vigo 230.039 ton fruit overgeslagen. Dat is 28,6% meer dan de 178.877 ton van in 2022. Fruit is een belangrijk product in de haven van Vigo, met name de handel in ananas, bananen en meloenen springt eruit. Het merendeel is importfruit. Brazilië, Costa Rica en Colombia zijn de belangrijkste landen van herkomst.

Tot en met februari van dit jaar is al 39.426 ton fruit overgeslagen, 6,23% meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. De verwachtingen voor dit jaar zijn optimistisch, aangedreven door de heractivering van de verbinding met Zuid-Amerika door de rederij CMA-CGM in 2020.

Bron: atlantico.net

Publicatiedatum: