Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tesco en Asda geven gratis AGF aan ouders met kinderen onder de 4

Mercadona verhoogt investering in Portugal
De Spaanse supermarktketen Mercadona is van plan om €180mln te investeren in haar Portugese dochteronderneming om de voortzetting van de expansieplannen in het land gedurende 2024 te financieren. De extra investering zal direct de opening van 11 nieuwe winkels in Guarda, Oliveira de Azeméis, Coimbra (Solum en Eiras), Leiria, Évora, Vila Nova de Gaia (Canelas), Sintra (Rio de Mouro), Maia (Moreira), Seixal (Fernão Ferro), en Barreiro (Lavradio) ondersteunen. Mercadona is ook van plan om het logistieke centrum in Almeirim in juli van dit jaar te voltooien.
Bron: esmmagazine.com

Coop amba en OK komen overeen op 50/50 eigendom van Coop Danmark
Coop amba en energiebedrijf OK zijn overeengekomen op een 50/50 eigendomsstructuur voor Coop Danmark, waarbij OK 'beslissende invloed' heeft op de supermarktketen, ongeacht de eigendomsaandelen, merkte het bedrijf op in een verklaring. Als onderdeel van de overeenkomst zullen Coop amba en OK DKK 2bln (€270mln) investeren in Coop Danmark om de supermarktketen te helpen zijn SuperBrugsen, Kvickly, Brugsen, en 365discount banners te versterken.
Bron: esmmagazine.com

Italië: Famila bereikt 300 winkels, plant 15 nieuwe openingen in 2024
De Italiaanse supermarktketen Famila heeft het aantal van 300 winkels in het land overschreden terwijl het dit jaar zijn 40-jarig jubileum viert. Als onderdeel van de grootschalige distributiegroep Gruppo Selex, strekt het netwerk van Famila zich uit over 12 Italiaanse regio's, dankzij de vijf lidbedrijven die het merk gebruiken - Maxidi, Unicomm, Arca, Megamark, en Cds. Famila geniet van een loyale klantenbasis en een marktaandeel van 3,5% in het hypermarkt en supermarkt segment, volgens gegevens van NIQ.
Bron: esmmagazine.com

VK: Tesco en Asda geven gratis melk, groenten en fruit aan ouders met kinderen onder de 4
Supermarkten, waaronder enkele van de grootste in het VK zoals Tesco en Asda, geven gratis melk en groenten, evenals vers fruit, om de kosten van het levensonderhoud te verlichten. Dit gebeurt terwijl de supermarkten samenwerken met de NHS.
Bron: birminghammail.co.uk

Ultster Farmers' Union geschokt door winstaankondigingen van Tesco
UFU-president David Brown zegt dat boeren en telers gefrustreerd zullen zijn door opmerkingen van Tesco dat een winststijging te danken is aan het verminderen van 'prijsdruk'. Hij zegt dat dit niet moet leiden tot een verdere correlatie op de prijzen die aan boeren worden betaald, die onder druk blijven staan van agressieve retailers ondanks stijgende teeltkosten.
Bron: ufuni.org

Iconisch Duits warenhuis KaDeWe in Thaise handen
De Central Group, uit Thailand, heeft het iconische 'Kaufhaus des Westens' (KaDeWe) gebouw overgenomen van de failliete Signa Group voor een miljard euro. Het had al een meerderheidsbelang in de gelijknamige retailer.
Bron: retaildetail.eu

Amazon CEO bespreekt potentieel van boodschappen
In zijn jaarlijkse brief aan aandeelhouders, behandelde Amazon President en CEO Andy Jassy verschillende aspecten in de retail, inclusief producten verkocht via zijn site en in zijn Amazon Fresh en Whole Foods Market fysieke winkels.
Bron: progressivegrocer.com

Publicatiedatum: