Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

EU verleent 1 miljard euro financiële steun aan Egypte

De Europese Unie kondigde vrijdag aan 1 miljard euro aan korte termijn financiële steun toe te wijzen aan Egypte. Deze maatregel is bedoeld ter ondersteuning van de Egyptische economie. Vorige maand stemde Egypte in met een steunprogramma van 8 miljard dollar met het Internationaal Monetair Fonds naast een overeenkomst met de EU, bedoeld om de samenwerking te versterken en migratiekwesties te beheren, te midden van een aanhoudende economische neergang die verergerd wordt door ernstige tekorten aan buitenlandse valuta.

Deze 1 miljard euro is een deel van een groter leenpakket van 5 miljard euro, met een extra 4 miljard euro gereserveerd voor langetermijnsteun van 2024 tot 2027, in afwachting van goedkeuring door de 27 lidstaten van de EU.

De financiële bijstand zoekt de negatieve fiscale effecten en financiële noodsituaties die Egypte ondervindt te verzachten, met name in de nasleep van het conflict in Gaza, Houthi-invasies in de Rode Zee en het aanhoudende conflict in Oekraïne. De EU stelt dat Egypte moet blijven implementeren van "concrete en geloofwaardige stappen richting het respecteren van effectieve democratische mechanismen (inclusief een meerpartijenparlementair systeem) en de rechtsstaat en het garanderen van respect voor mensenrechten" als een voorwaarde voor deze hulp.

Bron: reuters.com

Publicatiedatum: