Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VK moet Israëlische wortelen importeren

Record hoeveelheden neerslag in het VK hebben de levering van verse groenten verstoord, zoals gerapporteerd door de National Farmers' Union. De overmatige regenval heeft ervoor gezorgd dat velden onder water staan, waardoor boeren en telers niet kunnen oogsten en toekomstige gewassen niet kunnen planten. Kevin Green, een groente-inkoper, merkte op dat het noodzakelijk is om groenten, zoals wortelen uit Israƫl, te importeren om aan de vraag te voldoen.

Het Met Office, de Britse weerdienst, heeft bevestigd dat Engeland te kampen heeft met de grootste hoeveelheden neerslag in meer dan 183 jaar. Als gevolg van de uitdagingen bij het vinden van kwaliteitsgroenten, zijn kopers zoals Green wereldwijd op zoek naar producten. Teler Richard Beachall zei dat het zaaien van tarwe moeilijk is vanwege de verzadigde grond. Deze verzadiging maakt het gebruik van zware machines voor zowel het oogsten als het planten lastig.

Henry Moreton van de National Farmers' Union meldde aanzienlijke verliezen als gevolg van overstromingen. Omdat een aanzienlijk deel van de land- en tuinbouwgrond in het Verenigd Koninkrijk zich in overstromingsgebieden bevindt, is het risico voor de teelt aanzienlijk. De belangrijkste zorg is dat het waterpeil moet dalen om te kunnen beginnen met planten voor de zomeroogst.

Bron: bbc.com

Publicatiedatum: