Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Morondo (Spanje)

"Vanaf week 16 abrikozen van goede kwaliteit beschikbaar"

Er is grote opwinding in de vroege Spaanse steenfruitregio's zoals Murcia en de Valenciaanse Gemeenschap. De vooruitzichten zijn er immers dankzij een zeer stabiele lente echt positief. "Dit jaar hebben we een zeer goede kwaliteit. Het weer heeft ons behoorlijk geholpen. Dit in tegenstelling tot vorig jaar, toen er regen viel tijdens de bloei en hittegolven ervoor zorgden dat het fruit te snel rijpte", zegt Fernando Martí van het teelt- en handelsbedrijf Morondo.

"Dit jaar werd het fruit verwend tijdens de bloei en de rijping, en zelfs daarvoor, omdat we meer koude-uren hebben gehad dan vorig jaar. Op dit moment schijnt de zon ononderbroken, wat zal leiden tot fruit met een vrij hoge Brix-waarde vanaf het begin van het seizoen."

"In het steenfruitseizoen concentreren we ons op abrikozen en paraguayo's. Het gros van onze teelt vind plaats in Valencia, maar enkele jaren geleden hebben we geïnvesteerd in percelen met zeer vroege rassen in de regio Murcia. Daar zullen we dit jaar de vruchten van plukken. We zullen vroeg in het seizoen kunnen beschikken over acceptabele volumes en een zeer goede kwaliteit."

"Het volledige seizoen leveren we aan supermarkten, terwijl groothandelsmarkten, zeker in Frankrijk, neigen naar product van lokale teelt, zeker wanneer de Franse abrikoos arriveert. Daarom hebben we ons gespecialiseerd in zeer vroege abrikozen die eerder op de markt komt dan de Franse tegenhanger."

"In Frankrijk doet niet elke abrikoos het goed op de markt. De Franse consument is echt uit op smaak en die trend breidt zich ook uit naar landen zoals Duitsland. Daarom voeren we sinds enkele jaren een rassenvernieuwing door om te voldoen aan de eisen in deze voor de Spaanse abrikoos belangrijke markten", zegt Fernando.

"Ook in het paraguayosegment zetten we in op smaak en zeer vroege variëteiten. We merken nu al dat de consument verlangt naar het eerste steenfruit. In Spanje, maar ook in de rest van Europa, wordt het warmer en de groothandelsmarkten en supermarkten popelen om over te schakelen op lente- en zomerfruit."

"We beginnen met abrikoos in week 16 en met paraguayo aan het einde van week 17. Vanaf het begin van het seizoen zullen we in staat zijn om aan de marktbehoeften te voldoen met kwaliteitsfruit, niet alleen in Europa, waar we aanwezig zijn in alle supermarktketens en op groothandelsmarkten, maar ook in verder gelegen bestemmingen zoals de Verenigde Arabische Emiraten of Maleisië, waar onze abrikozen en paraguayo's zeer gewaardeerd worden."

Voor meer informatie:
Morondo
Sector Industrial I-1 PM 2-3
46814 La Granja de la Costera (Valencia) – Spanje
[email protected]
www.morondo.es

Publicatiedatum: