Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aantal Nederlandse online winkels verdrievoudigd sinds 2014

Lokale stimulansen: Klanten helpen bij het maken van duurzame aankopen
Delhaize's SuperPlus-programma biedt een korting van 10% op verse producten, inclusief groenten en fruit, bakkerijproducten, zuivel, vlees, vis, delicatessen, kant-en-klaarmaaltijden en plantaardige producten - met Nutri-Score A of B.
Bron: aholddelhaize.com

Best of British! Tesco promoot verse Britse producten
Tesco, de grootste afnemer van de Britse land- en tuinbouw, heeft een speciale 'Best of British'-pagina op zijn boodschappenwebsite gelanceerd, waardoor het voor klanten in het hele VK nog gemakkelijker wordt om de beste Britse geteelde en geproduceerde voeding te kopen, en tegelijkertijd Britse boeren en producenten te ondersteunen. Klanten kunnen winkelen voor de beste kwaliteit, betaalbare verse producten, waaronder groenten, fruit, vlees, vis, eieren en zuivelproducten.
Bron: tescoplc.com

Finland: S Group's omzet steeg in eerste kwartaal van 2024
De retailafzet van S Group vóór belastingen in januari-maart bedroegen €3.311,6mln, met een stijging van 3,0% ten opzichte van het voorgaande jaar. In de supermarkthandel bedroegen de verkopen vóór belastingen in januari-maart €2.479,6mln, met een stijging van 5,2% ten opzichte van het voorgaande jaar.
Bron: s-ryhma.fi

Amazon-topman zegt dat het een 'mythe' is dat robots banen stelen
Stefano La Rovere, directeur van wereldwijde robotica, mechatronica en duurzame verpakkingen bij Amazon, zei dat robots en andere technologieën de rollen van mensen niet vervangen, maar versterken. "Het is een mythe dat technologie en robots banen wegnemen", vertelde La Rovere aan CNBC's "Street Signs Europe". Amazon zegt dat de introductie van nieuwe technologieën meer dan 50.000 banen in zijn distributiecentra in Europa heeft verbeterd.
Bron: cnbc.com

Carrefour's Italiaanse productexport bereikt €1,15 mld in 2023
Carrefour Italia exporteerde Italiaanse producten ter waarde van €1,15 mld in 2023, een stijging van 44% ten opzichte van €800mln drie jaar geleden, aldus CEO Christophe Rabatel. Wat betreft de export zijn groenten en fruit en wijn bijzonder populair, met druiven, watermeloenen, sinaasappels, perziken en courgettes die hun weg vinden naar Europese landen zoals Frankrijk, België, Polen, Roemenië en Spanje, evenals in Arabische en Aziatische markten (Taiwan).
Bron: esmmagazine.com

VK: One Stop breidt vers-assortiment verder uit
Afgelopen oktober heeft One Stop zijn aanbod van verse voedingsmiddelen uitgebreid met zijn eerste assortimentsaanpassing in meer dan twee jaar. Vijf maanden later heeft de gemakswinkel zijn assortiment nog verder uitgebreid, met nog eens 39 producten in hun winkels. In oktober verwelkomde One Stop in totaal 108 nieuwe producten in hun winkels, van voorbereide groenten, eiwitrijke snacks tot kant-en-klaarmaaltijden.
Bron: talkingretail.com

Sklavenitis, Papantoniou naar verluidt in gesprek over consolidatie
De Griekse supermarktketen Sklavenitis en de Cypriotische rivaal Papantoniou zijn al enkele maanden in gesprek over een mogelijke deal die de Cypriotische retailmarkt zou kunnen hervormen, zo berichten wel ingeformeerde bronnen.
Bron: in-cyprus.philenews.com

Litouwen: Maxima Grupė meldt dubbelcijferige omzetgroei in boekjaar 2023
Maxima Grupė heeft een omzetstijging van 13% gemeld naar €5,8 mld in het volledige jaar 2023. Bijna de helft van de groei van de groepsomzet was het resultaat van een omzetstijging in de Stokrotka winkelketen, merkte het bedrijf op.
Bron: esmmagazine.com

VK: Stephan Borchert nieuwe CEO van Pepco Group
Pepco Group kondigde de benoeming aan van Stephan Borchert als Chief Executive Officer, met ingang van 1 juli 2024, na een uitgebreid wereldwijd executive zoekproces ondernomen door de Raad van Bestuur.
Bron: pepcogroup.eu

Griekenland: Inflatie steeg naar 3,2% in maart
Het nationale inflatiecijfer in Griekenland bedroeg 3,2% in maart, stijgend van 2,9% in februari, meldde het Helleense Statistische Autoriteit (ELSTAT). Zoals blijkt uit de ELSTAT-gegevens, stond de inflatie in de voedselcategorie op 5,3%, met olijfolieprijzen die 67,2% hoger waren in vergelijking met maart vorig jaar, fruit dat 12,7% duurder was en de categorie mineraalwater/frisdranken/vruchtensappen die een prijsstijging van 11,4% vertoonde.
Bron: ekathimerini.com

Aantal Nederlandse online winkels verdrievoudigd sinds 2014
Op 1 januari van dit jaar waren er iets meer dan 101 duizend actieve online winkels in Nederland. Dit betekent dat het aantal online winkels daar in het afgelopen decennium meer dan verdrievoudigd is. Bovendien groeide het aantal MKB's in deze sector met 252% gedurende die periode. Dit blijkt uit gegevens over het aantal MKB's in Nederland, van het Centraal Bureau voor de Statistiek.
Bron: ecommercenews.eu

Publicatiedatum: