Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Export krimpt met bijna 4 procent in februari

Het volume (werkdaggecorrigeerd) van de goederenexport was in februari 3,6 procent kleiner dan in februari 2023, meldt het CBS. Vooral de uitvoer van aardolieproducten, machines, transportmiddelen en voedings- en genotmiddelen was lager dan een jaar eerder. Het volume van de goederenimport was in februari 4,2 procent kleiner dan in februari 2023. Dat is vooral toe te schrijven aan machines en aardolieproducten.

In de CBS Exportradar van april waren de omstandigheden voor de export ongunstiger dan in de radar van februari.

Omstandigheden voor export in april ongunstiger
Het CBS publiceert elke maand ook over de omstandigheden voor de export in de exportradar. De condities worden in sterke mate bepaald door de ontwikkelingen op de belangrijkste afzetmarkten voor Nederlandse export en door de ontwikkeling van de Nederlandse concurrentiepositie. De indicatoren in de radar hangen goed samen met de export, maar een verbetering van de omstandigheden betekent niet per se een hogere groei van de export.

Volgens de CBS Exportradar van april waren de omstandigheden voor de export ongunstiger dan in de radar van februari. Dat komt vooral doordat de Nederlandse producenten negatiever waren over de buitenlandse orderpositie en de jaar-op-jaarkrimp van de Duitse industriƫle productie groter was.

Bron: CBS

Publicatiedatum: