Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw witlofras Schriek verkrijgt bioverita-certificering

De witlofmarkt blijft in beweging. Een nieuwe variëteit genaamd Schriek heeft onlangs de bioverita-certificering ontvangen, wat aantoont "dat de gehele veredeling plaatsvond op gecertificeerde biologische gronden, de variëteit zaadvast is en er geen laboratoriumtechnische ingrepen plaatsvonden", meldt bioverita op hun website.

"In de winter van 2021/22 hebben voor het eerst meerdere andere bedrijven de teelt getest en positieve feedback gegeven", vervolgt het rapport. "We zijn des te meer verheugd dat de teeltbedrijven Gondesen in het Sleeswijk-Holsteinse Ausacker en Rosenhof in het Nedersaksische Wunstorf dit seizoen de variëteit succesvol telen en momenteel de biologische groothandel Grell Naturkost van voorraad voorzien."

Versterkte marketing van producten uit de biologische veredeling
Grell Naturkost is een regionale biologische groothandel die, volgens eigen zeggen, de Noord-Duitse markt voorziet van een compleet biologisch assortiment. "We hebben meer dan 40 jaar geleden de handel in biologische producten in Noord-Duitsland aanzienlijk vormgegeven. Sindsdien hebben we ook belangrijke sectorale thema's met onze partners in de regio en op de markt vooruit geholpen", rapporteert Norbert Schick, inkoper van groenten en fruit van de groothandel. "Deze projecten omvatten ook de bevordering van de ecologische zaadveredeling en de versterkte marketing van producten uit de ecologische veredeling. Dit doen we onder andere door het stichtingswerk van de Gerd Godt-Grell Stiftung en door onze actieve lidmaatschap bij bioverita."

"De nog jonge variëteit Schriek is een bioverita-veredeling. We vermarkten de Schriek momenteel ongeveer tegen dezelfde prijs als de alternatieve witlof die niet uit de bioverita-veredeling komt", aldus Schick. Ook de klantenfeedback is positief. "De reacties op de Schriek zijn positief. Hij blijkt zeer resistent tegen ziekten en valt op door zijn mooie uiterlijk."

Voor meer informatie:
Norbert Schick
Grell Naturkost GmbH & Co. KG
Boschstraße 3
24568 Kaltenkirchen, Duitsland
Tel: +49 (0)4191 9503 0
[email protected]
www.grell.de