Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Toñifruit (Spanje)

"Met bondgenoot kwaliteit gaan we mooi steenfruitseizoen tegemoet"

Binnen enkele weken zal het eerste biologische steenfruit uit Murcia op de Europese markt arriveren. "Murcia is samen met Sevilla het vroegste teeltgebied in het Middellandse Zeegebied en dit jaar begint de oogst een week eerder dan gebruikelijk. Naast vroeg fruit bieden we vooral ook fruit van goede kwaliteit aan in de rassen die momenteel het meest gevraagd zijn door de markt", zegt Juan Antonio Martínez Rubio, manager van Toñifruit.

"Wat abrikozen betreft, beginnen we eind april met het vroege ras Cebas Red, een verbeterde variëteit met aantrekkelijk rood vruchtvlees. Het is ontwikkeld door het Cebas onderzoekscentrum in Murcia. We gaan verder met Mirlo Naranja en Flopria, en we eindigen het seizoen met de rode Lady Cot, waarmee we dankzij zijn goede houdbaarheid tot juli kunnen doorgaan."

"Met onze biologische perziken beginnen we ook eind april, eerst met Astoria, daarna met Pompadour en Artemis in mei, en we eindigen in juni met Carla, een laat perzikras met superieure maten en een zeer intense smaak."

"Bij nectarines starten we eind deze maand met het ras Flariba, gevolgd door Patagonia, Garcima en Copacabana, waarmee we de hele maand mei volmaken."

"Tot slot is er de paraguayo, een inheemse steenfruitsoort uit Murcia, dat ook het grootste teeltgebied is in het Middellandse Zeegebied. Paraguayo's hebben een zeer hoog Brix-gehalte en een zeer krachtige smaak. We beginnen het biologische seizoen eind april/begin mei met het vroegste ras op de markt, Zodiac. Met Carioca, Contessa en Babylone gaan we praktisch tot eind juni door, waardoor de verkoopperiode behoorlijk lang duurt."

De vroege aanvang van de oogst neemt dit jaar de vrees weg voor een overlap tussen het seizoen van Murcia en dat van Extremadura en Noord-Spanje, zoals vorig jaar is gebeurd. "Bovendien waarderen klanten en supermarktketens deze vroege start, vooral als het fruit van hogere kwaliteit is dan gebruikelijk", zegt Juan Antonio. "De consument zal zeker tevreden zijn, want het fruit is meteen rijp en zoet. Met de uitstekende kwaliteit als bondgenoot gaan we een mooi seizoen tegemoet."

In Duitsland is de Demeter-certificering zeer gewaardeerd
Ondertussen is er ook nog een rijk aanbod van late sinaasappelrassen op de markt en binnenkort begint de oogst van de Verna citroen.

"De steenfruitteelt van Toñifruit is biologisch, en een belangrijk deel ervan is ook Bio Suisse en Demeter gecertificeerd. Het zijn certificeringen die een extra laagje kwaliteit en duurzaamheid toevoegen aan het biologische fruit, wat op de markt ook gewaardeerd wordt met een extra prijs."

"Steenfruit biodynamisch telen is erg ingewikkeld, omdat het zeer technisch is. Je moet gespecialiseerd zijn om de teelt te doen slagen. Maar de inspanning is het waard en ons biodynamisch fruit behaalt mooie resultaten."

Duitsland is de bakermat van dit teeltmodel dat dit jaar zijn 100-jarig bestaan viert. Het is de grootste consumptiemarkt in Europa voor Demeter-producten en ook Toñifruit verzendt het gros van zijn Demeter-oogst naar de Duitse markt. "We richten ons op gespecialiseerde winkels in regeneratieve en biodynamische teelt. Demeter is zelfs een van de certificeringen waarmee de gespecialiseerde winkels in Duitsland kunnen concurreren met de retail."

Voor meer informatie:
Toñifruit
Parque empr. Cabecicos Blancos
C/ Molino Grande, buzón 22
30892 Librilla (Murcia) – Spanje
Tel: +34 968 071 056
[email protected]
https://tonifruit.com

Publicatiedatum: