Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

REWE rapporteert omzetgroei van 8,9%

Duitsland: REWE Group meldt omzetgroei van 8,9% in boekjaar 2023
De Duitse retailgroep REWE heeft een omzetgroei van 8,9% gerapporteerd tot €92,3 mld in haar boekjaar 2023. In Duitsland zag REWE Group een omzetgroei van 7,8% tot €63,2 mld, terwijl haar internationale activiteiten een toename van 11,3% tot €29,1 mld rapporteerden.
Bron: esmmagazine.com

Verenigd Koninkrijk en Ierland: Too Good To Go lanceert 'Vraag-een-Vriend'-functie
Too Good To Go introduceert een 'Ask-a-Friend'-functie, waarmee gebruikers anderen kunnen inschakelen voor het ophalen van hun Verrassingstassen. De organisatie tegen voedselverspilling zei dat 61% van de gebruikers die een Verrassingstas ophalen, anders die dag niet van plan was die winkel te bezoeken.
Bron: talkingretail.com

Europese discount retailer Pepco zegt dat handelsomgeving uitdagend blijft
Discounter Pepco Group rapporteerde een daling van 2,5% in de omzet van gelijke winkels in de eerste helft en zei dat de handelsomgeving in Europa uitdagend blijft. De in Warschau genoteerde eigenaar van de merken Pepco, Poundland en Dealz, die afgelopen september twee winstwaarschuwingen uitgaf, zei dat de groepsomzet 3,2 mld euro was in de zes maanden tot 31 maart.
Bron: reuters.com

Antitrustboete voor Noorse voedingsmiddelenretailers verlaagd naar $459mln
Noorwegens belangrijkste supermarktketens hebben samen een aanzienlijke boete gekregen van 4,9 miljard Noorse kronen voor het schenden van mededingingsregels, aldus de Noorse mededingingsautoriteit. Deze boete is echter minder dan een kwart van het oorspronkelijke bedrag dat aanvankelijk werd voorgesteld. In 2020 werd door de Noorse Mededingingsautoriteit aangekondigd dat deze drie bedrijven een recordboete van in totaal 21 miljard kronen kregen opgelegd, vanwege beschuldigingen van samenwerking die de prijzen kunstmatig zouden hebben opgedreven. De zaak draaide om het gebruik van zogenaamde "prijsjagers" door Norgesgruppen, Rema en Coop. Deze prijsjagers werden ingezet om de winkels van hun rivalen te onderzoeken en vervolgens werden deze bevindingen gedeeld met onderzoekers, waardoor zij toegang kregen tot informatie over de verkooppunten van de ketens.
Bron: reuters.com

Duitsland: Nieuwe eigenaren Galeria willen meer dan 70 warenhuizen redden
De nieuwe eigenaren van Galeria Karstadt Kaufhof, dat voorlopig ook Inno omvat, zouden zo'n 70 warenhuizen willen behouden. Hoewel veel nog afhankelijk zal zijn van de eigenaren van het onroerend goed en de schuldeisers.
Bron: retaildetail.eu

Publicatiedatum: