Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

DFDS neemt afdeling internationaal wegvervoer over van Turkse Ekol Logistics

DFDS neemt de afdeling internationaal wegvervoer van het Turkse Ekol Logistics over. De transactie zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2024 worden afgerond, in afwachting van de goedkeuring van de EU-fusiecontrole, zo meldt de Deense ferryrederij.

Het internationale transportnetwerk van Ekol Logistics heeft 3.700 medewerkers en een omzet van EUR 470 miljoen in 2023. De aankoopprijs bedraagt ​​EUR 260 miljoen. Met de overname voegt DFDS wegtransport toe aan het mediterrane ferrynetwerk van DFDS.

"Deze overname is een uitstekende strategische match voor DFDS. Het betrouwbaar en efficiënt vervoeren van grote trailervolumes met combinaties van weg, veerboot en spoor is onze corebusiness. Bovendien geloven wij dat de rol van Turkije als productieknooppunt voor Europa in de toekomst nog sterker zal worden naarmate nearshoring de toeleveringsketens dichter bij de eindmarkten brengt", zegt Torben Carlsen, CEO van DFDS.

"Ik ben blij dat het internationale transportnetwerk van Ekol Logistics en al zijn bekwame en toegewijde medewerkers een nieuw thuis hebben gevonden bij onze jarenlange partner DFDS. Deze combinatie heeft het potentieel om de transportinfrastructuur tussen Türkiye en Europa efficiënter te maken en de aantrekkelijkheid van Turkije als productieknooppunt verder te vergrote", zegt Ahmet Musul, oprichter en voorzitter van de raad van bestuur van Ekol Logistics.

De transportmarkt Turkije-Europa zal naar verwachting tot 2028 gemiddeld met ongeveer 14% per jaar groeien, ondersteund door nearshoring van toeleveringsketens dichter bij Europa.

Bron: DFDS

Publicatiedatum: