Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Muhammet Cakir, Verita Holland:

"Het gaat niet lang meer duren voor de Turkse avocado's deze kant opkomen"

Tholen - Berichtgeving over de economische neergang in Turkije ten spijt, de export van exoten naar het land floreert bij Verita Holland, dat vanuit Ridderkerk producten als mango's, avocado's, limes, bramen, passiefruit, pitahaya en physalis naar Turkije exporteert. "Vraag me niet hoe het kan, maar het lijkt wel hoe meer slecht nieuws wij horen over de Turkse economie, hoe meer wij verkopen", vertelt vertelt Muhammet Cakir.

"Een antwoord kan zijn dat wij vooral de Turkse middenklasse bedienen, die wellicht minder last heeft van de koersval van de lira", vervolgt de AGF-handelaar. De Turkse supermarkten vormen op jaarbasis de grootste afnemer van Verita Holland. In de zomer verschuift de vraag naar het zuiden van Turkije waar grotendeels de hotels en het overige toerisme worden bediend. "In de zomer heeft Turkije ook best veel lokaal product beschikbaar. En als de Turkse nectarine bij wijze van spreken 2 euro kost en een importmango 10 euro, dan laten ze de importmango's even liggen."Bovendien heeft Turkije de laatste jaren enorm geïnvesteerd in de tropische fruitproductie, zowel buiten als in de kas. Zo worden er in Turkije steeds meer avocado's, papaya's, passiefruit, pitahaya en ook mango's geteeld. "Dat gaat enorm goed. Vooral de Fuerte-avocado's zijn van een verbazingwekkend goede kwaliteit. Het gaat niet lang meer duren voor deze Turkse producten naar Noordwest-Europa komen", verwacht Muhammet.

Hoewel de toenemende lokale productie in Turkije wellicht ten koste zal gaan van de import, ziet Muhammet de opkomende teelten vooral als een kans in plaats van een bedreiging. "Want het biedt wel kansen voor de export en met de knowhow die wij van de handel hebben, kunnen we de Turkse producten goed exporteren. Nu voldoen de certificeringen veelal nog niet aan de wensen van de Europese markt, maar we exporteren de Turkse producten al volop naar bestemmingen als Oekraïne, Georgië en Rusland, waar de certificering minder van belang is."

Voor meer informatie:
Muhammet Cakir
Verita Holland
Handelsweg 35
2988 DB Ridderkerk
0180 615 750
[email protected]
www.veritaholland.nl