Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rodolphe Kouamé, Terra Company

"Mangoseizoen Ivoorkust ziet er veelbelovend uit"

Terra Company, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de import van tropisch fruit uit West-Afrika (mango's, ananas, gedroogd fruit en binnenkort ook kokosnoten), start iets later dan gebruikelijk met het mangoseizoen vanuit Ivoorkust. "We kijken uit naar dit nieuwe seizoen, dat begint met bootmango's, ongeveer twee weken later gevolgd door vliegmango's," vertelt CEO van het bedrijf Rodolphe Kouamé.

Een seizoen van zes tot acht weken
Het mangoseizoen van 2024 in Ivoorkust ziet er veelbelovend uit. "De weersomstandigheden zijn veel gunstiger dan die van vorig jaar. We hebben bijvoorbeeld veel regen gehad, waardoor de mango's optimaal aan de bomen konden rijpen. Het seizoen zal voor sommige telers zes tot maximaal acht weken duren, voordat in juni het regenseizoen begint. Aan het eind van het seizoen is er altijd sprake van een risico op ziekten door de komst van fruitvliegen, die het fruit kunnen infecteren en de kwaliteit van de mango's kunnen aantasten."

Kwaliteit als prioriteit
Liever net wat eerder met het mangoseizoen stoppen dan het risico lopen dat er producten moeten worden aangeboden die van mindere kwaliteit zijn, is een belangrijk punt waar het bedrijf van wenst af te wijken. "Om een transparante en ethisch verantwoorde toeleveringsketen te kunnen garanderen werken we nauw samen met lokale leveranciers. Ons doel is om importeurs, verwerkers en groothandelaren die op zoek zijn naar exotische kwaliteitsproducten blij te maken met onze producten. Dit jaar verwachten we ongeveer tien containers aan te kunnen, maar deze hoeveelheid kan afhankelijk van de vraag van onze klanten nog veranderen."

De Kent-mango, gewaardeerd om de smaak en het uiterlijk
Elk jaar opnieuw kijken onze klanten weer reikhalzend uit naar de eerste mango's uit Ivoorkust. "De mango's worden heel erg gewaardeerd en zijn vanwege hun exotische smaak, versheid en kwaliteit heel populair onder consumenten. De klanten die bekend zijn met Kent-mango's waarderen ze om hun zoete, sappige vruchtvlees en lage vezelgehalte, die het bijzonder aangenaam maken om de mango's te eten. Als de mango's rijp zijn heeft de schil een mooie geeloranje glans die ervoor zorgt ze er in de schappen zeer aantrekkelijk uitzien. Tot slot hebben Kent mango's een kleine pit, waardoor ze meer vruchtvlees bevatten dan andere mangorassen."

Sterke partnerschappen ontwikkelen met telers in West-Afrika
Hoewel Terra Company zelf geen arealen bezit, ligt de kracht van het bedrijf in de grondige kennis van Ivoorkust en de telers. "Omdat we sterke partnerschappen hebben opgebouwd met de beste lokale telers, hebben we toegang tot fruit van de hoogste kwaliteit.

Als tussenpersoon streven we ernaar enkel de beste producten voor onze klanten te selecteren, om zo aan hun eisen op het gebied van versheid, smaak en kwaliteit te kunnen voldoen. Ons streven naar uitmuntendheid en onze expertise op het gebied van exotisch fruit maakt Terra Company tot een ongeëvenaarde keuze voor de behoeften van onze klanten hieromtrent.

Uiteindelijk willen we graag onze eigen teelt(gebieden) hebben, maar op dit moment richten we ons eerst op het ontwikkelen van sterke partnerschappen met lokale telers in West-Afrika. Dit helpt ons bij het vinden en inkopen van mango's van hoge kwaliteit en bij het ondersteunen van lokale telers."

Voor meer informatie:
Rodolphe Kouamé
Terra Company
Tel. : 00337 49 23 65 03
[email protected]
www.terra-company.fr

Publicatiedatum: