Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Best Fruit

Eerste steenfruit Alicante op komst

De eerste perziken en nectarines van het seizoen uit het Spaanse Alicante zullen vanaf eind deze week/begin volgende week beschikbaar zijn. Ook de leden van telersvereniging Best Fruit bereiden zich volop voor.

"Deze week plukken we de eerste perziken en volgende week is het de beurt aan de nectarines", zegt Álvaro Guillamón Muñoz, manager van de coöperatie met leden in Murcia en Alicante. "Ons concurrentievoordeel is dat we dit extra vroege steenfruit dicht bij de kust telen, zoals in de gemeenten Pilar de la Horadada en Campoamor. Door vroeg aanwezig te zijn op de markt versterken we onze positie."

"In mei gaan we verder met abrikozen, die we telen in de streek rond Villena, en met de kersen in de heuvels van Alicante, die een beschermde oorsprongsbenaming hebben. Met de kersen gaan we door tot in de maand juli. We zijn ook van plan enkele volumes paraguayo's en platerina's op de markt te brengen in samenwerking met lokale telers. En onze druiven beginnen we in augustus af te zetten."

"Over het algemeen worden goede volumes verwacht dankzij het feit dat er geen problemen zijn geweest met vorst of hagel. Regen zal zoals altijd een bepalende factor zijn, maar goed, dat hebben we dus niet in de hand", zegt Álvaro. "We zullen ook nog moeten zien hoe de markt reageert op dit hoge aanbod, voorzichtigheid is geboden in dit opzicht."

"Voor het citrus is het een zeer gecompliceerd seizoen geweest, vooral door de import uit derde landen waarmee het heel moeilijk concurreren is. Het speelveld is niet gelijk en ik hoop dat er maatregelen worden genomen in dit verband. Het is een gevoelig onderwerp met veel verborgen belangen die ons helaas ontgaan."

"We doen het als coöperatie niet slecht, maar we moeten de commerciële relaties nog proberen te verstevigen. De intrede van investeringsgroepen in de fruitsector met een concentratie van het aanbod als gevolg is een factor om in de gaten te houden. Vanuit mijn oogpunt loopt de teler die geen deel uitmaakt van een grotere organisatie een risico om weggeconcurreerd te worden."

"Hoewel sommige bedrijven en coöperaties in onze streek weinig onderhandelingsmacht hebben door de druk van de grote investeringsgroepen, kunnen we ons onderscheiden met ons extra vroege steenfruit."

"Er is op dit moment al vraag naar steenfruit en de verwachtingen in de sector zijn hooggespannen. Als we nu al aan het oogsten waren, zou alles onmiddellijk verkocht zijn en tegen een goede prijs."

Voor meer informatie:
Best Fruit
Carretera de Abanilla-Orihuela (km 413), km. 1,5
30640 Abanilla (Murcia) – Spanje
Tel: +34 968 409 694
[email protected]
https://bestfruit.es

Publicatiedatum: