Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Verwachte toename mangovraag naarmate aanbod toeneemt"

De wekelijkse aanvoer van mango's neemt gestaag toe, aangezien meer landen zoals Nicaragua, Mexico, Guatemala, de Dominicaanse Republiek en Costa Rica in productie zijn. Ana Paula Jacome van dVida merkt op dat hoewel de huidige aanvoer lager is dan vorig jaar, er enkele regionale variaties zijn. De belangrijkste variëteiten die zij op de markt brengen zijn de Tommy Atkins, gevolgd door Kent. Ze voegt eraan toe: "Niettemin neemt de aanvoer van mango's week na week toe."

Mexico: "In Mexico hebben sommige telers vertragingen in hun teelt ervaren door uitdagingen in de sector vanwege ongunstige weersomstandigheden tijdens de bloeifase," zegt Jacome. Ze voegt eraan toe dat het seizoen in februari begon en naar verwachting zal doorgaan tot eind september. Producenten benadrukken dat de grootste uitdaging de onvoorspelbaarheid van het weer is en hoe dit de aanvoer tijdens het oogstseizoen beïnvloedt. Met voortdurende extreme weersomstandigheden zoals droogte en/of zware regenval, wordt ook verwacht dat verschuivingen in de timing van de mangoseizoenen zullen blijven voortduren.

Net als andere seizoenen wordt verwacht dat het aanzienlijke volume van Mexico zal bijdragen aan de algehele toenemende aanvoer. In Mexico begint het seizoen in Oaxaca en Chiapas en gaat dan noordwaarts langs Guerrero, Michoacan, Jalisco, Nayarit en Sinaloa.

Guatemala: Het mangoseizoen in Guatemala is op tijd begonnen en het wordt verwacht dat dit zal doorgaan tot begin juni. "Onze huidige aanvoer komt uit de zuidwestelijke regio van Guatemala, Retalhuleu, wat goed is voor 45 procent van de totale nationale mangoproductie in Guatemala," zegt Jacome. De regio is gespecialiseerd in variëteiten zoals Tommy Atkins, Haden, Kent en Keitt.

Ondertussen heeft mango door de jaren heen een gestage vraag opgebouwd, en de consumptie wordt verwacht te blijven stijgen naarmate het fruit betaalbaarder en dus toegankelijker wordt. "Naarmate de prijzen beginnen te dalen en de aanvoer begint te stijgen, zal de vraag reageren," zegt Jacome. "Hoewel de aanvoer laag is geweest, beginnen de producties in Nicaragua, Guatemala en Mexico de gaten in de aanvoer op te vullen. Naarmate we dichter bij warmer weer en de zomer komen, verwachten we een toename in consumptie. Tropisch fruit en de zon lijken een positieve relatie te hebben, omdat mensen op zoek zijn naar een gezonde verfrissing of snack om af te koelen."

Dit resulteert momenteel in dalende prijzen voor mango's, en deze trend kan zich voortzetten. In de afgelopen maand is de prijs met ongeveer 25 procent gedaald. "Andere landen produceren nu meer mango's, wat leidt tot een grotere beschikbaarheid en concurrentie op de markt, vooral met Mexico als belangrijke mangoteler We verwachten dat dit zal leiden tot prijsstabilisatie voor mango's," zegt Jacome.

Voor meer informatie:
Ana Paula Jacome
dVida
[email protected]
www.dvidaco.com

Publicatiedatum: