Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Europese Green Deal stimuleert duurzaamheid scheepvaart

De scheepvaartindustrie, die bijna 3% van de wereldwijde broeikasgasemissies veroorzaakt, speelt een cruciale rol in de discussie over klimaatverandering. De Europese Unie heeft met de Europese Green Deal het doel gesteld om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn, wat een aanzienlijke verschuiving naar duurzaamheid binnen de maritieme sector vereist. Deze verandering wordt verder gestimuleerd door het Fit for 55-pakket, dat tot doel heeft de broeikasgasemissies tegen 2030 met 55% te verminderen, in overeenstemming met de doelstellingen van de Europese Klimaatwet.

Fit for 55 introduceert essentiƫle wetgeving die een impact heeft op de maritieme industrie, waaronder de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), het EU Emissions Trading System (EU ETS), het Carbon Border Adjustment Mechanism (CBAM), de Alternative Fuels Infrastructure Regulation (AFIR), en de International Maritime Organization (IMO) Carbon Intensity Index (CII) Rating. Deze maatregelen vereisen uitgebreide rapportage van emissies, bevorderen het gebruik van alternatieve brandstoffen en stimuleren energie-efficiƫntie, waarmee de sector wordt gestuurd naar een duurzame toekomst.

Bron: shypple.com
Foto: Dreamstime

Publicatiedatum: