Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Groothandelsmarkt Keulen

"Huidige locatie is verre van ideaal en schadelijk voor de grossiers"

Op 9 april om 4.30 uur bracht een delegatie van de SPD-fractie in het deelstaatparlement, waaronder fractievoorzitter Jochen Ott, de woordvoerder voor milieubeleid René Schneider, evenals de twee Keulse afgevaardigden Lena Teschlade en Carolin Kirsch, een bezoek aan de Keulse groothandelsmarkt. De achtergrond van dit bezoek is het voorstel van de SPD-fractie van 17 oktober vorig jaar in de deelstaatparlement van Noordrijn-Westfalen onder de titel "Zonder groothandelsmarkt geen weekmarkt." Een ronde van deskundigen heeft eind januari 2024 al plaatsgevonden, eind april 2024 volgt het debat in het deelstaatparlement en de beslissing.

Met het besluit van voetvalclub 1. FC Köln om af te zien van de plannen om een nieuw campus in Marsdorf te bouwen, blijkt er nu ook geen toekomst meer voor de groothandelsmarkt Keulen. Naast het nieuwe oefenterrein was de bouw van het verscentrum gepland in Marsdorf. Het groothandelscentrum, dat nu nog in Raderberg gevestigd is, zou daarheen verhuizen. Het is nu duidelijk dat met de sluiting van de groothandelsmarkt eind 2025 en de verhuizing naar Marsdorf in Raderberg, waartoe in 2007 besloten werd en die dus nu niet zal plaatsvinden, er in de toekomst geen groothandelsmarkt meer zal zijn. De huidige locatie zal een braakliggend terrein worden en de locatie Marsdorf zal in agrarisch gebruik blijven.

Onder impuls van de parlementsfractie Bündnis90/Die Grünen, de CDU en burgemeester Henriette Reker heeft het stadsbestuur ook besloten om de planningsstatus op nul te zetten, althans op papier, nadat het niet gelukt is om een investeerder voor de bouw en exploitatie te vinden. Eind april zal er een eerste workshop worden gehouden om een gebouw van twee verdiepingen te bespreken op de locatie in Marsdorf, die is teruggebracht tot minder dan acht hectare.

"De situatie op de huidige locatie is verre van ideaal en schadelijk voor de handelaren en ondernemers die hier gevestigd zijn, maar ook voor alle omwonenden, zoals leveranciers en klanten zoals de horeca, weekmarkt, retail, etc.", zegt Michael Rieke, woordvoerder van de belangenvereniging van de Keulse Groothandelsmarkt.

Voor meer informatie:
www.koelner-grossmarkt.de

Publicatiedatum: