Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Betere weersvoorspellingen leiden tot versoepeling van beperkingen Panamakanaal

Recente weersvoorspellingen duiden op aanzienlijke regenval voor Panama, wat mogelijk de langdurige droogtecondities die het Panamakanaal hebben getroffen, een cruciale doorvoerroute voor internationale handel, kan verlichten. De Panama Canal Authority (ACP) is sinds mei vorig jaar genoodzaakt het aantal dagelijkse doorvaarten en de diepgang te verminderen vanwege de droogte, die verergerd is door het El NiƱo-fenomeen. Deze situatie leidde ertoe dat een aanzienlijk deel van de mondiale koopvaardijvloot het kanaal omzeilde, geconfronteerd met langere wachtrijen en verhoogde tolkosten.

Echter, de recente beslissing van de ACP om de dagelijkse doorvaarten bij de panamax-sluizen met 3 te verhogen, waardoor het totaal op 27 komt, wijst op een mogelijke versoepeling van de beperkingen, hoewel dit aantal nog steeds onder de typische maximale capaciteit van het kanaal ligt. Rederij Maersk kondigde de hervatting van zijn OC1-dienst door het Panamakanaal aan, waarbij de toevoeging van doorvaartplekken door de ACP en verbeterde waterniveaus als sleutelfactoren in hun beslissing werden genoemd.

Deze stap is een indicatie van een geleidelijke terugkeer naar normaliteit, waarbij de rol van het kanaal in het faciliteren van 2,5% van de wereldhandel geleidelijk wordt hervat. Het aantal schepen dat wacht op doorvaart is aanzienlijk afgenomen, van meer dan 160 op het hoogtepunt tot 46, nu het regenseizoen nadert, wat belooft de waterstanden in het Gatunmeer, een cruciaal segment van het kanaal, te herstellen.

Bron: splash247.com
Indexfoto: Dreamstime

Publicatiedatum: