Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

België: Delhaize franchising operatie is halverwege

Zelfs winkelrobots zouden op zondag vrij moeten hebben, oordeelt Duitse rechtbank
Robots die lange uren in supermarkten werken, hebben net zo goed recht op een rustdag als hun menselijke tegenhangers, heeft een Duitse rechtbank geoordeeld, waarmee een eeuwenoud verbod op zondagshandel wordt gehandhaafd. Tegut, een regionale keten die nu experimenteert met zo'n 40 volledig geautomatiseerde winkels, is verwikkeld in een juridische strijd sinds de vakbond voor de dienstensector Verdi betoogde dat het toestaan van de winkels om open te blijven 'neveneffecten' voor menselijke werknemers zou kunnen hebben. Thomas Stäb, een bestuurslid van Tegut, vertelde de Financial Times dat de uitspraak 'volledig grotesk' was, met het argument dat de winkels 'in principe inloopautomaten' waren.
Bron: dailymail.co.uk

Carrefour keert na 10 jaar terug naar Bulgarije
De Franse supermarktketen Carrefour is terug in Bulgarije na een onderbreking van bijna tien jaar, volgens lokale mediaberichten. Nieuwsportal Capital meldde dat de retailer twee winkels in Sofia heeft geopend in het TSUM (Centraal Warenhuis) en op Al. Malinov Blvd, ter vervanging van een eerdere Parkmart winkel en biedt een compacter formaat in vergelijking met Carrefour's eerdere aanwezigheid in het land.
Bron: esmmagazine.com

VK: Kan de blik van een Waitrose-klant losse producten stimuleren en plastic afval verminderen?
Een supermarkt gebruikt oogvolgtechnologie om te ontdekken welke boodschappen de afname van onverpakte groenten en fruit stimuleren. Uitgerust met de bril, wordt een klant gevolgd door een supermarkt van Waitrose terwijl een onderzoeker met een tablet die live beelden toont van hen die dingen oppakken zoals aardappelen, appelen en bananen.
Bron: theguardian.com

EU-commissie onderzoekt klacht over Hongaarse belasting op buitenlandse retailers
De Europese Commissie onderzoekt een klacht over de belasting van Hongarije op retailers, en zegt dat het een "passende opvolging" zal verzekeren nadat de Oostenrijkse regering en de Oostenrijkse supermarktketen Spar bezwaar maakten tegen het beleid in brieven die door Reuters zijn ingezien. Belastingen op retailers in Hongarije zijn gestegen sinds de regering in 2020 een speciale belasting aankondigde, en het belastingtarief is nu tot 4,5% van de inkomsten, zei Spar Oostenrijk CEO Hans Reisch in brieven aan de Commissie op 4, 11 en 20 maart.
Bron: reuters.com

Ierland: Retailers moeten opstaan en telers ondersteunen
IFA-president Francie Gorman riep alle spelers in de voedselketen, met name grote retailers, op om in gesprek te gaan met hun leveranciers van Ierse groenten en fruit om ervoor te zorgen dat ze financieel levensvatbaar kunnen blijven en de huidige crisis als gevolg van de aanhoudende natte weersomstandigheden kunnen overwinnen. "Telers van fruit en veldgroenten, in het bijzonder, staan onder intense druk door de aanhoudende uitdagende weersomstandigheden", zei Francie Gorman.
Bron: ifa.ie

België: Delhaize franchising operatie is halverwege
De Belgische retailer Delhaize heropende zijn supermarkt Sart Tilman in Luik onder onafhankelijk eigendom. Het is de 64e winkel die uit de 128 is overgedragen, dus de retailer is precies halverwege. Het hele overgangsplan zou voor het einde van dit jaar voltooid moeten zijn.
Bron: retaildetail.eu

Ierland: Smithfield Victoriaanse AGF-markt staat op het punt te heropenen
De Victoriaanse AGF-markt van Dublin in Smithfield staat eindelijk op het punt te heropenen. De markt is gesloten sinds 2019. Stadsraad hoofdexecutive Richard Shakespeare heeft aan de Irish Times bevestigd dat de herontwikkeling van de Victoriaanse groenten- en fruitmarkt van Dublin eindelijk doorgaat tegen een kostprijs van ongeveer €25 mln.
Bron: fm104.ie

Duitsland: Tegut breidt uit en herstructureert bestuursraad
Met de nieuwe managementstructuur heeft Tegut nu vijf leden in zijn bestuursraad: Robert Schweininger (verkoop en inkoop), Michael Egerer (logistiek/SCM en IT), Alexander Wilhelm (uitbreiding, bouw en vastgoed), Knut Röger (financiën en personeelszaken) en Thomas Gutberlet is voorzitter.
Bron: esmmagazine.com

Publicatiedatum: