Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oekraïense snackwortelteler verzadigt binnenlandse markt en plant export

Dit seizoen heeft Poltava Orchard, producent van snackwortels, geen plannen om haar groente teeltgebieden uit te breiden. Dit besluit komt voort uit zorgvuldige berekeningen van de binnenlandse marktvraag. Dmitro Shtanko, eigenaar van Poltava Orchard, deelde dit inzicht met AgroPortal.ua.

"We hebben vorig jaar bewust de teelt van snackwortels niet verhoogd, maar deze gehandhaafd op 1.200 ton," legde Dmitro Shtanko uit. "We kennen het consumptieniveau van de binnenlandse markt en we weten hoeveel product we kunnen verkopen. Er is geen noodzaak om het wortelareaal uit te breiden om overproductie te voorkomen."

Het verkoopseizoen voor de snackwortels nadert zijn einde. Het product wordt doorgaans verkocht van juli tot mei vanwege hun beperkte houdbaarheid, maximaal 4 maanden, zelfs in opslag.

Het knapperige product is al verkrijgbaar in bijna alle grote retailketens in Oekraïne. Daarom is het volgens Dmitro Shtanko inmiddels wel de tijd om de focus te verleggen naar exportuitbreiding, hoewel het momenteel uitdagend is om de Europese markt te betreden.

Dit seizoen blijft het areaal voor snackwortels nog op het gebruikelijke niveau van het bedrijf, namelijk 30-35 hectare. Het planten zal beginnen in april-mei.

Bron: agroportal.ua

Publicatiedatum: