Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Cebestur (Spanje):

"Spaanse bewaaruien bijna op, in mei nieuwe oogst"

De voorraad uien in de koelcellen raakt stilaan op in Spanje en de oogst van de nieuwe Spring uien komt met rasse schreden dichterbij. "Er zijn niet zoveel uien geweest als andere jaren, maar de vraag was gestaag, zonder sterke schommelingen. Bijna alle volumes zijn ondertussen de deur uit", zegt Jorge Esturillo van Cebestur.

"De prijzen zijn het hele seizoen vrij stabiel en ook hoog geweest. Het ontbrak dus wel een beetje aan animo op de markt. Maar het lijkt erop dat de uien uit de koelcellen toch iets goedkoper worden aan het einde van het seizoen", zegt de manager van dit bedrijf uit Granada. Nu ligt de gemiddelde prijs van het verpakte product onder de €0,55, terwijl dat in de eerste week van februari nog €0,63 was, zo blijkt uit gegevens van het Spaanse ministerie van Landbouw.

Cebestur, een familiebedrijf met meer dan 60 jaar ervaring, is gespecialiseerd in de afzet van uien van eigen teelt en van teler-partners op de Spaanse markt. "We leveren ook aan de Canarische Eilanden, waar bijna jaarrond grote maten worden gevraagd. De archipel heeft een inheems ras dat beschikbaar is in april, mei en juni, waardoor het een zeer interessante markt is in de andere maanden van het jaar."

In mei begint de oogst van het Spring ras en zullen Spaanse handelaren weer in staat zijn om vers product te leveren. "De gewassen staan er mooi op en we hopen dat de regen van de paasweek de maatsortering nog wat gaat opkrikken. De verkoop van zaad is alvast toegenomen, dus het kan wel eens gebeuren dat de oogst dit jaar groter zal uitvallen."

Voor meer informatie:
Cebestur
Ctra. N-323 A, km 158
18650 Dúrcal Granada (Spanje)
Tel: +34 958 78 01 57
[email protected]
www.cebestur.es

Publicatiedatum: