Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste steenfruit uit Murcia beschikbaar

Het eerste steenfruit wordt al geoogst in het Spaanse Murcia, waar het seizoen gemiddeld tien dagen eerder is begonnen dan gebruikelijk dankzij warme temperaturen en het uitblijven van regen.

"Vorig jaar hadden we vanaf mei aanzienlijke volumes beschikbaar, dit seizoen zullen we al rond 20 april op kruissnelheid komen", zegt Joaquín Gómez, voorzitter van telersvereniging Apoexpa. "De bomen hebben voldoende koude-uren gehad en vervolgens werd het warmer dan normaal. Het is ook droog geweest. Dat is niet goed op lange termijn, want we hebben water nodig, maar het bevordert wel de kwaliteit van het fruit", stelt Joaquín Gómez.

De regio Murcia exporteerde in 2023 ongeveer 130.000 ton steenfruit, een vijfde van het Spaanse totaal. Dit jaar wordt verwacht dat de export tussen de 180.000 en 190.000 ton zal bereiken, vooral door het herstel van de abrikozenoogst.

"Het gebrek aan kou en het slechte weer hadden vorig jaar een aanzienlijke invloed op het aanbod van abrikozen, maar dit jaar, als er geen tegenslagen zijn door het weer, wijzen de voorspellingen op een oogst van ongeveer 50.000 ton abrikozen", zegt Joaquín Gómez.

Er wordt verwacht dat in de regio Murcia dit seizoen een recordaantal van ruim 700.000 ton steenfruit en druiven zal worden geoogst.

Voor meer informatie:
Apoexpa
C. San Martín de Porres, 3
30001 Murcia (Spanje)
Tel: +34 968 20 48 72
[email protected]
apoexpa.es

Publicatiedatum: