Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste kersen uit Apulië op de markt

"Tegen mei zullen alle volumes zijn geoogst. Om de drie dagen houden we een plukronde. Vorig jaar begonnen we op 23 april, dit seizoen kan het eerder dankzij zonnige dagen en zacht weer. Het fruit heeft een uniforme kleur en is stevig. De maten variëren tussen 28 en 32 mm voor de traditionele rassen en van 28 tot 30 mm voor de rassen met een lage koudebehoefte."

Kersenteler Antonio Guglielmi uit de Zuid-Italiaanse regio Apulië, eigenaar van Naturaviva, heeft op 7 april de eerste kersen geplukt. Dat is ongeveer twee weken vroeger dan vorig jaar. Het fruit wordt geleverd aan telersvereniging OP Agritalia en verhandeld door Orchidea Frutta.

Er zijn niet veel typische winterdagen geweest en dat lijkt enkele gevolgen te hebben gehad. "Veel traditionele rassen hebben niet voldoende koude-uren gehad, wat een ongelijkmatig vegetatief ontwaken veroorzaakte. Op dezelfde bomen kun je bloemen, knoppen in de openingsfase en al gevormde vruchten waarnemen. De rassen met een lage koudebehoefte hebben hier evenwel niet onder geleden."

Ook Michele Laporta, voorzitter van OP Agritalia, uit zijn tevredenheid over de teeltresultaten. "We zijn bij de eersten op de markt. In Apulië ademt men al de zomerlucht en binnen een paar dagen kunnen consumenten genieten van de eerste Italiaanse kersen van het jaar."

Voor meer informatie:
O.P. Agritalia Soc. Coop.
Vicinale Maranco, 51
76121 Barletta (BAT) – Italië
Tel: +39 (0)883 510888
Tel: +39 380 800 2222
[email protected]
opagritalia.it

Orchidea Frutta
Via Zara 41
70018 Rutigliano (BA) – Italië
Tel: +39 (0)80 4761003
[email protected]
orchideafrutta.it

Publicatiedatum: