Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Goede Turkse kersenoogst in het verschiet

"Aan de vooravond van het Turkse kersenseizoen staan alle lichten op groen," zegt Isa Yanar, algemeen directeur van de Turkse AGF-exporteur Asya Fresh: "De herfst- en wintermaanden in Turkije verliepen binnen de normale seizoenspatronen, hoewel sneeuw in het binnenland van Turkije eind maart sommige kersentelers nerveus maakte. Op dit moment wijzen alle factoren erop dat we afstevenen op een goed kersenseizoen."

Yanar hoopt dat de gestegen teelt van steenfruit in het algemeen ook zal resulteren in een grotere kersenoogst, maar op dit punt in het jaar blijft alles nog onzeker. "Op dit moment achten we het te vroeg om nauwkeurige gegevens te hebben over de omvang van de kersenoogst. We hopen dat de toename van de teelt van andere steenfruitsoorten ook een positieve invloed zal hebben op de kersenoogst. We houden de weerspatronen en oogstramingen in de regio's nauwlettend in de gaten."

De concurrentie tussen Turkse kersenexporteurs heeft plaatsgemaakt voor samenwerking met als doel kosten te minimaliseren: "We hebben veel gewaardeerde klanten in Europa, het Verre Oosten en zelfs Afrika. De Europese markt blijft onze belangrijkste markt, waar we ons marktaandeel willen vergroten en onze merkwaarde willen versterken. In plaats van onderlinge concurrentie zijn we begonnen met het opbouwen van sterke relaties met onze groep telers in Turkije. We streven ernaar om deze samenwerking elk jaar verder uit te breiden. Hierdoor hebben we gemerkt dat kosten zijn verminderd door de kracht van eenheid met onze collega's in Turkije," concludeert Yanar.

Voor meer informatie:
Isa Yanar
Asya Fresh
Tel: +90 536 5730579
[email protected]
www.asyafresh.com

Publicatiedatum: