Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ramadan compenseert verlies Egyptische citrusexport

Tijdens een uitdagend seizoen voor de Egyptische citrussector, gekenmerkt door verstoringen in de toeleveringsketen, slaagden bepaalde exporteurs erin om het verlies tijdens de Ramadan te compenseren. Dit geldt ook voor Citrus Agro, zoals CEO Mahmod Allam aangeeft.

"De Ramadan is het hoogtepunt van het seizoen voor de Valencia's. Normaal gesproken bereiken onze exporten tijdens deze periode een volume van 4.000-5.000 ton. Dit jaar hebben we, gezien de situatie in de regio, aanzienlijke inspanningen moeten leveren om ons hierop voor te bereiden," zegt Allam.

"Voor de Ramadan moesten we onze leveringen al vroeg voorbereiden, met een nadruk op markten in de Arabische regio en bepaalde Afrikaanse markten. Ondanks de uitdagende marktomstandigheden zijn we verheugd te zien dat onze inspanningen z'n vruchten hebben afgeworpen. We konden dezelfde volumes leveren als tijdens de Ramadan van vorig jaar," aldus de exporteur.

Desondanks ondervindt Allam uitdagingen in andere markten die niet gemakkelijk op te lossen zijn. "De crisis in de Rode Zee heeft ons hard getroffen. De transittijden naar bepaalde Afrikaanse markten zijn nu meer dan 50 dagen, wat door klanten simpelweg niet wordt geaccepteerd. We hebben aanzienlijke commerciƫle inspanningen geleverd om onze leveringen aan Aziatische markten voort te zetten, ondanks de toegenomen transportkosten door de crisis en de schommelingen in de waarde van het Egyptische pond. Echter, sommige markten, zoals India, hebben onze prijzen niet aanvaard. Als gevolg hiervan hebben veel van onze markten tot nu toe niet de gebruikelijke hoeveelheden afgenomen."

"De impact verschilt van exporteur tot exporteur. In ons geval bij Citrus Agro hebben we het geluk dat onze belangrijkste markt Rusland is, die we blijven bevoorraden met directe vaart in 6 dagen transittijd en zonder moeilijkheden," besluit Allam.

Voor meer informatie:
Mahmod Allam
Citrus Agro
Tel: +20 128 397 5058
[email protected]
www.citrusagro.com

Publicatiedatum: