"Ik wilde ze graag helpen en zij wilden graag werken, omdat ze zich enorm verveelden op de opvang", vertelt groenteboer Ton Kanters bij Omroep Brabant. Een half jaar lang had hij drie vluchtelingen bij hem werken. Voor de groenteboer, die naast groenten en fruit ook kant-en-klaarmaaltijden verkoopt, was het begin leuk, maar lastig vanwege de taalbarrière. "Ze moeten recepten van buiten leren en alle hygiëneregels kennen. Daar heb ik samen met mijn personeel heel veel tijd in gestoken." Opeens werden ze echter naar een andere opvang locatie overgebracht, waardoor Ton zijn werknemers kwijt was. Lees hier meer.
Gerelateerde artikelen → Zie meer
-
Training voor telers en voedselverwerkers voor het professionaliseren van de korte keten
-
Na 25 jaar stopt Dennis de Aardappelman door streng milieubeleid
-
Kleine speler Corazon opent winkel met uitsluitend gezond voedsel
-
Nieuwe locatie en zelfserviceconcept voor Smaak Fruit- en Groentespecialist Haaksbergen
-
Nieuwe CAO voor bruto uurlonen AGF Detailhandel: +3% indexatie
-
Lokale kracht tegen de online giganten: zo kunnen verswinkels en korte keten wél mee
-
Eerste Vlaamse combo-automaat verenigt lokale handelaren
-
Rotterdamse marktkooplui zien marges verder dalen
-
Innovatieve boerderijautomaat verbetert de korte keten
-
Landmarkt gaat seminars Vershal Boontjes volgen binnen vernieuwde samenwerking met Postuma AGF