Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wouter Willems, ZON

"Retail zoekende naar paprika's, maar aanbod nog beperkt"

Tholen - De aanvoer van de Hollandse paprika's komt maar mondjesmaat op gang. "Door het natte, donkere weer in het eerste kwartaal, is de start zelfs nog later dan vorig jaar. Van rode en gele paprika's is de eerste vlucht er nu vanaf, de aanvoer van oranje paprika's is net gestart en ook de groene paprika's zijn bij ons nu een week beschikbaar", vertelt Manager Sales Wouter Willems van ZON.

"De paprika's worden goed betaald, maar er is te weinig product voorhanden. Er is nog wel aanbod uit Spanje, maar dat is kwalitatief niet meer top. Vandaar dat supermarkten en exporteurs naarstig op zoek zijn naar goede producten", vervolgt Wouter. "Dit verklaart ook wel de hoge prijzen boven de 3 euro die nu voor de rode, gele en oranje paprika's worden betaald."

"We hebben nu een gat tussen de Spaanse, de Hollandse en Belgische productie, maar de komende weken zal het aanbod wel gaan toenemen. Dan zal de retail in Noordwest-Europa ook snel volledig overschakelen op Hollands product. De vooruitzichten zijn prima. De kwaliteit van de paprika's is goed en de retail is zoekende", constateert Wouter. Ook het seizoen van de puntpaprika's is alweer opgestart. "De Sweet Palermo is de laatste jaren in opkomst. Vanwege zijn onderscheidende smaak is deze puntpaprika geliefd bij de retail. Bij ons vindt dit product grotendeels rechtstreeks zijn weg naar de klant en blijft er nagenoeg niets over voor het digitaal platform voor de daghandel."

Bij ZON is het paprika-areaal nagenoeg gelijkgebleven. "Een aantal kleinere bedrijven is vorig jaar, versneld vanwege de energiecrisis, gestopt met hun teelt, maar in totaliteit zitten we op een vergelijkbaar niveau als vorig jaar", vertelt Wouter. Enkele paprikatelers van ZON doen dit jaar mee aan de FVO-proef om met minder chemie te telen. "Een goede ontwikkeling. We moeten immers blijven innoveren om het elke keer weer beter te doen."

Voor meer informatie:
Wouter Willems
ZON
Venrayseweg 102
5928 RH Venlo
Tel.: +31 (0)77 3239999
[email protected]
www.royalzon.com