Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Cofruid'Oc

"Homogene opbrengst Franse groene asperges op evenwichtige markt"

Twee maanden na de start van het Franse groene aspergeseizoen maakt Philippe Jean de balans op ten aanzien van het huidige seizoen. "Begin februari zijn we begonnen met vrij kleine partijen. Er was geen sprake van grote hittepieken, dus er was ook geen sprake van één of meerdere teeltpieken. Sterker nog: we hebben op dit moment wat betreft de opbrengst het plafond bereikt en ik denk niet dat we plotseling grote partijen zullen krijgen." Het seizoen is dus veel homogener dan dat van vorig jaar. "Het vorige seizoen is iets eerder begonnen, maar koude perioden hebben de oogst alsnog vertraagd. De start van het seizoen was relatief wisselvallig, maar wist zich daarna te stabiliseren. Dit jaar verloopt het oogsten veel regelmatiger. Tot nu toe hebben we zelfs meer partijen verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar."

Eerlijke prijzen
De prijzen zijn naar verluidt eerlijk, of in ieder geval in overeenstemming met de marktconfiguratie. "Sommige klanten promoten de asperges altijd goed, terwijl andere klanten net wat terughoudender zijn om ze tegen de huidige prijs aan te bieden. Asperges zijn uitzonderlijke, seizoensgebonden producten waarvan de verkoopprijs passend zijn voor de gezinnen die asperges willen kopen.

Vraag met Pasen groter dan het aanbod
Ondanks enige bezorgdheid over het feit dat Pasen dit jaar wat vroeger viel, verliep het seizoen dankzij een evenwichtige markt vrij goed. "Dat er met Pasen asperges op het menu stonden was geen verrassing. De vraag was zelfs groter dan het aanbod. Met dit seizoen nog twee maanden te gaan hopen we van harte dat de consumptie tot juni zal aanhouden. Ik heb er alle vertrouwen in, want er zijn geweldige promotieacties gepland in de winkels en we hebben ook al een aantal aanvragen van onze klanten. Hieruit blijkt dat asperges het bij Franse consumenten heel goed doen."

Voor meer informatie:
Marc Puccini
SCEA Fruits du Soleil
Tel. : +33 (0)4 67 29 62 30
[email protected]

Philippe Jean
Cofruid'Oc
Tel. : +33 (0)4 67 91 90 19
[email protected]

Publicatiedatum: