Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Trage start Italiaanse aspergeseizoen

"We zitten nog niet op kruissnelheid. De oogstklare asperges zijn nog steeds beperkt. Wat de markt destabiliseert en de afzet niet bevordert, is de aanwezigheid van overzees product, voornamelijk uit Mexico. Het is nog steeds ruim aanwezig op de Europese markt en het wordt verkocht tegen 35-40% lagere prijzen dan de lokale asperges. Bovendien is er ook Spaans product beschikbaar. De export loopt zo'n 10% achter op die van vorig jaar en ook de daling van de prijzen is van die grootteorde," aldus Claudio D'Alba.

De Plantis Group, een bedrijf uit de Zuid-Italiaanse regio Apulië dat groenten en fruit exporteert naar meerdere Europese landen, is ongeveer 10 dagen geleden gestart met het nieuwe aspergeseizoen. De afzet lijkt echter niet geheel tevredenstellend. De verkochte volumes en de prijzen zijn lager dan vorig seizoen.

De asperge is een lenteproduct dat Plantis Group gewoonlijk in aanzienlijke volumes verhandelt, vanaf begin april tot eind mei, in bosjes van 250 en 500 gram geplaatst in houten of kartonnen kratten.

"We verzenden de meeste volumes naar de Baltische en Scandinavische landen, maar we zijn nog ver verwijderd van de 15 pallets per week die we in dezelfde periode vorig jaar gewoon waren te leveren. Toch zijn we ervan overtuigd dat we zeer binnenkort, over ongeveer twee weken, het hoogtepunt van het seizoen zullen bereiken. Hoewel het Italiaanse product zeer gewaardeerd blijft, kijken de handelaren nog wat de kat uit de boom. Ze wachten tot de overzeese import afneemt en de druk van het Spaanse aanbod vermindert. Pas op dat moment kan het Italiaanse product concurrerender worden. Toch zijn betaalbare prijzen nodig, want de dalende koopkracht doet de huishoudens minder geld uitgeven aan groenten en fruit", besluit Claudio D'Alba.

Voor meer informatie:
Plantis Group
Piazza Ebalia 1
74123 Tarente – Italië
Tel: +39 99 4521842
[email protected]
www.plantis.it

Publicatiedatum: