Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tesco geeft 'belangrijke' waarschuwing aan kopers van uien en knoflook

Britse supermarkt Ocado zegt dat Haythornthwaite volgend jaar aftreedt als voorzitter
De Britse online supermarkt Ocado heeft aangekondigd dat voorzitter Rick Haythornthwaite volgend jaar zal aftreden vanwege zijn "toenemende verplichtingen" bij de bankgroep NatWest. "Sinds de aankondiging van mijn benoeming als groepsvoorzitter van NatWest heb ik uitgebreid nagedacht over mijn werklast... het is duidelijk geworden dat de druk op mijn tijd op middellange termijn waarschijnlijk zal toenemen", zei Haythornthwaite in een verklaring.
Bron: reuters.com

Oostenrijk: Lidl meldt groei in marktaandeel in boekjaar 2023
Lidl Oostenrijk heeft in marktaandeel een toename van 0,6% naar 5,9% gerealiseerd in boekjaar 2023, zo blijkt uit gegevens van GfK. Lokale bedrijven die samenwerkten met de discounter genereerden meer dan €1,1 mld aan toegevoegde waarde, inclusief €500 mln door export van voedingsmiddelen naar andere landen, voegt het bedrijf toe.
bron: esmmagazine.com

Frankrijk: Carrefour-directeur Bompard ontvangt meer dan € 4,5 mln voor 2023
Alexandre Bompard, de CEO van Carrefour, zal een beloning van ten minste € 4,5 mln ontvangen voor het jaar 2023. Aandelen kunnen eind mei als bonus worden toegevoegd.
Bron: retaildetail.eu

VK: Tesco geeft 'belangrijke' waarschuwing aan kopers van uien en knoflook
Tesco heeft een belangrijke waarschuwing gegeven aan klanten die uien en knoflook kopen. Tesco zegt dat consumenten hun advies en richtlijnen met betrekking tot opslag zouden moeten volgen. "Bij Tesco geloven we in het belang van het deskundig selecteren van seizoensproducten op versheid en kwaliteit. Onze gele uien komen van telers uit heel het VK. Een van onze telers, de familie Rix, teelt al drie generaties lang uien in de lichte, zanderige bodems van de Stour Valley op de grens van Essex/Suffolk. De gele uien worden zorgvuldig geoogst in de warme en droge zomermaanden, waardoor ze een knapperige schil krijgen die de sappige lagen binnenin beschermt. Bewaar op een koele, droge plaats."
Bron: birminghammail.co.uk

Verkoop in Britse supermarkten stijgt volgens NIQ met 5,4%
De afzet in Britse supermarkten steeg jaar-op-jaar met 5,4% in de vier weken tot 23 maart. De vertragende inflatie moedigde consumenten aan om hun aankopen te verhogen, zo blijkt uit sectorgegevens. De toename was iets sterker dan de stijging van 5,3% die een maand eerder werd gemeld, stelt marktonderzoeker NIQ.
Bron: reuters.com

Zweden: Coop kondigt twee nieuwe benoemingen aan
Coop Zweden heeft Krister Thid benoemd tot de nieuwe bedrijfsmanager van zijn X:-tra keten. Elders is Sven Skarlöv, de voormalige bedrijfsmanager voor X:-tra, ingestapt als de bedrijfsmanager voor de Coop keten.
Bron: esmmagazine.com

Winst van Britse Co-op daalt scherp te midden van felle concurrentie
Het bedrijf, dat ook uitvaartverzorging, verzekeringen en juridische diensten heeft, rapporteerde een groepswinst vóór belastingen van £28 mln (€32,7 mln) voor 2023, vergeleken met de £268 mln (€312,8 mln) van het voorgaande jaar. De groepsomzet daalde met £200 mln (€233,5 mln) naar £11,3 bln (€13,2 bln) als gevolg van de afstoting van zijn tankstationbedrijf in de tweede helft van 2022.
Bron: esmmagazine.com

Pukpip beschikbaar in eerste grote Britse retailer
Het merk van diepgevroren snacks Pukpip is verkrijgbaar in een eerste grote Britse retailer. Vanaf april zijn de diepgevroren bananen gedoopt in melkchocolade en witte chocolade van Pupkik in multipacks van drie verkrijgbaar bij Ocado Retail (adviesprijs £3 per doos).
Bron: kamcity.com

Aanhoudend succes Aldi en Lidl
Volgens nieuw onderzoek van Placer.ai blijven de bezoeken aan zowel Aldi als Lidl jaar-op-jaar groeien. Maandelijkse bezoeken aan Aldi in februari waren 28,5% hoger dan het jaar ervoor, terwijl de groei van het aantal bezoekers aan Lidl voor die maand iets lager was met 8,6%.
Bron: progressivegrocer.com

Publicatiedatum: