Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
S.A.T. Frutas y Verduras Valle de Rincón (Spanje)

Beperktere vruchtzetting Conference peren Spanje

Hoewel minder uitgesproken dan in Lleida hebben andere belangrijke Spaanse perenteeltgebieden zoals La Rioja ook enige onregelmatigheid gerapporteerd in de bloei van het Conference ras.

"Er lijken inderdaad minder bloesems te zijn, maar de situatie is niet zorgwekkend. Het hoeft geen groot probleem te vormen voor de oogst. Er zal minder uitgedund moeten worden en de groei, de kwaliteit en de maatsortering van het fruit kunnen er zelfs hun voordeel mee doen."

Het gedrag van de planten hangt sterk af van de weersomstandigheden en in die zin worden de problemen in de bloei in Lleida toegeschreven aan de droogte en aan de hoge temperaturen van afgelopen zomer.

"Toch is het soms moeilijk er de vinger op te leggen. Ik herinner me dat het in 2022 veel warmer was dan vorig jaar, met opeenvolgende hittegolven. En toch was de bloei vorig jaar vrij goed. De bomen hebben ook geen gebrek aan water gehad, want in onze streek hebben we normaal kunnen irrigeren. Bovendien was de winter vrij goed met voldoende koude-uren, dus we weten niet goed waar we de mindere bloei aan moeten toeschrijven."

"Daar komt nog bij dat Blanquilla, Limonera en Ercolini, de andere perenrassen die we telen, geen enkel probleem met de bloei hebben gehad, noch het steenfruit. Het fenomeen wordt gelukkig alleen geregistreerd in het Conference ras."

Voor meer informatie:
S.A.T. Frutas y Verduras Valle de Rincón
Polígono Varillas, calle A, s/n
26550 Rincón de Soto (La Rioja) — Spanje
Tel: +34 941 14 17 04
[email protected]
www.vallerincon.com

Publicatiedatum: