Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Poolse appelen vinden hun weg naar Frankrijk

"Het Poolse appelseizoen verloopt op een manier die doet denken aan vorig jaar", zegt Karol Osior, exportmanager van Fruit Active. "Februari en maart waren vergelijkbaar met vorig jaar, al was er een licht toegenomen interesse vanuit de Balkan, Roemeniƫ en Zuid-Europa. De appelvoorraden lijken echter kleiner te zijn en in sommige Poolse teeltregio's begint het tekort aan bepaalde rassen voelbaar te worden. Vooral Gala's van goede kwaliteit zijn niet meer dik gezaaid."

"Onder de populairste rassen doen Jonaprince, Golden en Red Delicious het op dit moment echt goed. Idared is iets minder populair vergeleken met voorgaande jaren. Klanten lijken toch steeds vaker te kiezen voor de Jonagold-familie. Dit seizoen hebben we ook Champion en Gloster appelen gesorteerd. Maar de kleinste interesse was er in de Jonagored appelen", vertelt Osior.

Osior is erg blij met het feit dat Fruit Active voor het eerst behoorlijk wat volumes naar de Franse markt heeft kunnen verzenden. Hij hoopt dat dit een trend zal worden. "De beste markten zijn voor ons het zuiden en zuidoosten van Europa. Ook naar het westen is de export vlot verlopen, Spanje incluis. Maar waar we erg blij mee zijn, is de eerste grote verzending naar de Franse markt. Tot nu toe hebben we onze appelen daar sporadisch geleverd, hopelijk wordt dit de eerste van een hele reeks omvangrijke leveringen."

Het seizoen is nog lang niet ten einde en Osior wil blijven voldoen aan de normen die klanten stellen. "Voor de rest van het seizoen willen we de goede kwaliteit behouden en focussen op de bestaande klanten. Kwaliteitseisen worden steeds strenger. Klanten verwachten appelen die zorgvuldig zijn gesorteerd op maat met het minimale kleurniveau naargelang het ras. Wat betreft verpakkingen hebben we ideeƫn voor een zak met een mix van groene en rode appelen en voor kartonnen trays met flowpack met vier of zes stuks", besluit Osior.

Voor meer informatie:
Karol Osior
Fruit Active Sp. z o.o.
Mob/WhatsApp: +48 783 431 678 (Polen)
[email protected]
www.fruitactive.pl

Publicatiedatum: