Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oeganda ziet potentie voor Hass avocadoteelt

De Nationale Landbouwadviesdiensten (NAADS) in Oeganda hebben vastgesteld dat de handel in Hass avocado's veel potentie heeft om te groeien. Op dit moment is de wereldwijde markt voor avocado's meer dan $8 miljard waard, en men verwacht dat dit tegen 2026 zal stijgen naar meer dan $20 miljard. Dit komt doordat de vraag naar avocado's snel toeneemt en het aanbod de vraag niet kan bijbenen. Daarom moedigt NAADS lokale telers aan om Hass avocado's te gaan telen.

Communicatieofficier van NAADS, Khadija Nakakande, benadrukte de terughoudendheid van Oegandese telers om zich bezig te houden met de teelt van Hass avocado's vanwege eerdere ervaringen met andere gewassen. Echter, met een sterke markt in de Europese Unie en het Midden-Oosten, is er een duidelijke stimulans voor mensen met braakliggend land om zich aan deze teelt te wagen. De vraag in de EU is bijzonder hoog, ondanks strikte kwaliteitsspecificaties.

Oeganda heeft ook een toename gezien in het aantal afnemers die lokale Hass avocado verwerkingsfabrieken opzetten. Deze fabrieken zijn betrokken bij het produceren van verschillende producten van Hass-avocado's, inclusief plantaardige oliƫn en frisdranken.

Bron: independent.co.ug

Publicatiedatum: