Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Horti Science-wethouder Leon Hoek verkent innovaties bij Haluco en PPL

Woensdag 20 maart bracht wethouder Leon Hoek een werkbezoek aan Haluco. Gelegen in het hart van de gemeente, vertegenwoordigt Haluco een erfgoed dat teruggaat tot 1918, toen de Gebroeders Havenaar hun eerste stappen zetten in de wereld van groenten en fruit.

In 1946 werd Van der Lugt groenten en fruit opgericht en fuseerde later met Gebroeders Havenaar tot Haluco in 1972. Maar de geschiedenis van Haluco is niet alleen een verhaal van fusies. Het is ook een verhaal van transformatie. In 1995 maakte Haluco de gewaagde overstap van handelaar naar afzetorganisatie, een beslissing die de koers van het bedrijf ingrijpend veranderde.

Het recente werkbezoek van wethouder Leon Hoek van de gemeente Lansingerland bood een unieke gelegenheid om de visie en prestaties van Haluco van dichtbij te ervaren. Bij aankomst werd de wethouder hartelijk ontvangen door Ronald van der Knaap (Haluco), Izaäk Havenaar en Jouke Dukel (beiden Perfect Pack Logistic - PPL). De middag begon met een presentatie over Haluco en onafhankelijke service provider Perfect Pack Logistics, gevolgd door een rondleiding door de deels geautomatiseerde productiehal.

Een blik achter de schermen onthulde indrukwekkende cijfers. Haluco, met meer dan 50 medewerkers, boekt een jaarlijkse omzet van 205 miljoen euro. Het bedrijf verhandelt jaarlijks meer dan 22 miljoen dozen in hun hal, waarbij hun afzetmarkt zich uitstrekt over diverse sectoren, waaronder de detailhandel, voedsel- & cateringindustrie en groothandelsmarkten.

Het gebouw van Haluco van 1 hectare staat sinds 2007. Er liggen 2860 zonnepanelen op het dak en een warmte-koudebron die 100 meter diep reikt helpt het bedrijf aan een milieuvriendelijke bedrijfsvoering. Ook PPL draagt bij aan deze duurzame missie, met 50 vaste medewerkers en een flexibele schil van 70 werknemers die 16 productielijnen bemannen en de logistiek verzorgen.

Wethouder Leon Hoek was onder de indruk van de integrale aanpak van Haluco in de gehele keten. Hij prees vooral de digitalisering en automatisering waarmee de bedrijven op duurzame wijze haar producten op maat kunnen leveren aan klanten. Izaäk Havenaar benadrukte het belang van Nederland als economische draaischijf, met de nabijheid van havens, luchthavens en het innovatieve Horti Science cluster dat Nederland tot een wereldleider maakt.

Het werkbezoek van de wethouder aan Haluco en PPL illustreert niet alleen de kracht van lokale bedrijven, maar ook de toewijding van Haluco en PPL aan duurzame groei en innovatie. Beide bedrijven blijven volgens de wethouder 'een voorbeeld van hoe het verleden en de toekomst samenkomen in de voortdurende zoektocht naar een gezondere en duurzamere wereld.'

Bron: Gemeente Lansingerland

Publicatiedatum: