Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Grupo Plus Berries

"Nectarine-oogst in Huelva vroeg van start gegaan"

De eerste nectarines zijn weer geoogst in de provincie Huelva, het vroegste steenfruitgebied in Spanje, en dit zelfs een week eerder dan vorig seizoen.

"We eerste wit- en geelvlezige nectarines werden op 23 maart geplukt", vertelt Victoria Martín, marketingverantwoordelijke bij Grupo Plus Berries. "Het fruit is van uitstekende kwaliteit dankzij de meer dan 220 koude-uren in de winter, wat behoorlijk veel is voor onze regio."

"Alle factoren waren aanwezig voor een goede oogst, want na de kou is het enkele weken warm geweest. Nu regent het en is het weer kouder, wat de rijping van het fruit enigszins zal vertragen", legt Victoria uit.

"Op dit moment zetten we kleine hoeveelheden af in Spanje, Frankrijk en België, maar wanneer in de komende dagen het volume toeneemt, zullen we ook aan supermarktketens in andere Europese landen beginnen te leveren", vertelt de marketingverantwoordelijke.

"Tot nu toe zijn we de enige op de markt, maar Murcia zal binnenkort van start gaan, ook iets vroeger dan vorig jaar. Zuid-Afrika heeft zijn seizoen al afgerond en de retail in Europa staat te popelen om te beginnen met het Spaanse fruit, dat gegarandeerd voldoet aan de kwaliteits- en voedselveiligheidsnormen die de EU oplegt", beweert Victoria.

Grupo Plus Berries verwacht ongeveer 4,7 mln kilo steenfruit te oogsten, voornamelijk nectarines, perziken en pruimen. Door enkele jonge boomgaarden met nieuwe rassen is dat iets meer dan vorig seizoen. Het gehele aanbod van Grupo Plus Berries is residuvrij gecertificeerd.

"Dankzij de gunstige weersomstandigheden in Huelva en met teelt in macrotunnels kunnen we elk jaar opnieuw zorgen voor een goede aanvoer met een onderscheidende kwaliteit. Zodra we klaar zijn in Huelva, gaan we verder met de oogst en verwerking in ons pakstation in Badajoz, tot november", besluit Victoria.

Voor meer informatie:
Victoria Martín
Grupo Plus Berries
Tel: +34 959504454
victoriamartin@plusberries.com
plusberries.com
agromartin.com

Publicatiedatum: