Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Granot Fresh (Israël)

"Rotsvast geloof in de Keniaanse avocadoteelt"

De Israëlische avocadoteler, -verpakker en -exporteur Granot Fresh kijkt reikhalzend uit naar de volledige productie van hun recent geplante bomen in Kenia in de komende jaren. Het bedrijf heeft het volste vertrouwen in de Keniaanse avocadoteelt en is van plan om later dit jaar nog meer hectares toe te voegen om op een totaal van 450 ha te komen. De komende twee jaar staat ook de bouw van een modern pakstation op de planning.

"Gesteund door 70 jaar ervaring geloven we rotsvast in de Keniaanse avocadoteelt. We zullen lokale Keniaanse telers ondersteunen door hun teeltpraktijken te verbeteren en door te investeren in lokale gemeenschappen. Onze visie is duidelijk: elke dag verse, hoogwaardige avocado's telen en leveren", zegt Giyora Marom, CEO van Granot Fresh. "De feedback van de Keniaanse tuinbouwsector en de gemeenschappen is overweldigend. Ze zien en voelen al duidelijk de effecten en het potentieel van de aanwezigheid van Granot."

Voor de teelt in Kenia is er een samenwerking opgezet met Agris en de gespecialiseerde investeerder AgDevCo. "We hebben al 200 hectare geplant in de regio Naivasha. De komende maanden gaan we uitbreiden naar ongeveer 450 hectare. Het eerste fruit zal eind volgend jaar geëxporteerd worden en we hebben al een locatie voor een modern pakstation dat de komende twee jaar zal worden opgetrokken."

"De marketing begint met de promotie van de reputatie van het Keniaanse fruit, wat meer winst voor de lokale telers moet opleveren, en eindigt met het continu leveren van vers fruit aan onze klanten op elk continent, elk seizoen", stelt Marom.

De export vanuit Kenia zal gericht zijn op alle markten. Europa wordt de belangrijkste markt, maar er zal ook fruit worden verzonden naar de Aziatische markt, die meer dan in het verleden openstaat voor Keniaanse avocado's.

"Tijdens het werken aan het project in Naivasha hebben we ook een partnerschap gesloten met een van de meest solide telers in Kenia, East African Growers (EAG). We vonden de visie van EAG op tuinbouw en de manier van werken vergelijkbaar met die van ons bij Granot, zowel in de teelt als in het pakstation en in de afzet. Gedurende de laatste drie jaar hebben we samen met EAG bewezen dat de Keniaanse avocado op de hoogste niveaus kan presteren en aan alle normen van EU-retailers kan voldoen", stelt Marom.

Granot teelt avocado's op een areaal van meer dan 3.200 ha en exploiteert het grootste avocadopakstation in Israël dat 25% van de totale avocado-oogst van het land verwerkt. Met een jaarlijkse omzet van meer dan $ 1,5 mld is het een van de grootste tuinbouwcoöperaties ter wereld, inclusief 20 verwerkingsbedrijven, met een focus op tuinbouw en de behoeften van de Kibbutzim, hun gemeenschappen en hun leden. Nu delen ze die ervaring en kennis met Keniaanse avocadotelers.

Voor meer informatie:
Yonatan Meron
Granot Fresh
Tel: +972 52 680880 (Israël)
yonatanm@granotfresh.com
www.granotfresh.com

Publicatiedatum: